Cesaretimi toplayıp araba kullanamıyorum

Araba kullanmak istiyorum. Araba kullanmayı çok seviyorum. Cesaretimi toplayıp araba kullanamıyorum bunu nasıl aşabilirim.

SORU

Çok kötüyüm ne yapacağımı bilmiyorum. 2 çocuğum var ama hala onu unutamıyorum kendimi öldürmeyi bile düşündüm, ne yapmalıyım.

CEVAP Günlük yaşamda kimi zaman beğenmek ve sempati duymakla sevmek arasındaki fark ayırt edilemeyebilir. Çoğu zaman bir kişi, karşısındakine zihninde çeşitli anlamlar yükler, onu idealize eder. Görmek istediği şekilde görüp değerlendirebilir. Böyle bir durumda insanın gözü "hiçbir şeyi görmez", yanlış düşünebilir, yanlış davranışlar yapabilir. Sizin durumunuz "yasak bir aşk"ı düşündürüyor, çünkü yeterli bilgi vermemişsiniz. Burada şunları düşünmeniz sizi gerçeklere getirebilir: İki çocuğunuzun olması, o kişiye verdiğiniz değerin ne kadar gerçekçi olduğu, o kişinin bunu hak edip etmediği, kendinize verdiğiniz ruhsal zarar... Durumunuzu daha sağlıklı ve sakin biçimde gözden geçirmek için kendinize biraz zaman tanımanız ve olabildiğince günlük yaşama katılmanız yararlı olur. Bir süre sonra hiç kimsenin ölmeye değmediğini anlayacaksınız. Çıkış yolu bulmakta güçlük çekerseniz, bir psikiyatriste başvurmalısınız.

SORU Cesaretimi toplayıp araba kullanamıyorum bunu nasıl aşabilirim. Sanki birisi bir yön gösterdiğinde sorunu aşacakmışım gibi geliyor.

CEVAP Araba kullanamamak ve bundan kaçınmak  fobik bir durumdur. Fobik bozukluklarda özellikle davranışçı tekniklerle iyi sonuçlar alınmaktadır. Düşünce temelinde değişiklik için bilişsel tedavi de buna eklenebilir ve yararlıdır. Daha ayrıntılı bilgiye e-psikiyatri.com adresinden ulaşabilirsiniz.

SORU Düzensiz aldığım ilaçlar yüzünden tedavimi bitiremedim ataklar çok sık vurmaya başladı iyileşmek için neler tavsiye edersiniz.

CEVAP Herhangi bir psikiyatrik bozukluğun tedavisinde belirlenen tedavi süresine, önerilen ilaçların ve psikoterapinin önerilen sürenin sonuna kadar sürdürülmesine uymak temel ilkedir. Düzensiz alınan ilaçların yararı olmaz, çünkü yararlı olabilmesi için istenen kan düzeyinin sağlanarak sürdürülmesi gereklidir. Düzensiz alınan ilaçlar ve tedavinin aksatılması, bozukluğun kronikleşmesi açısından da bir risk oluşturur. Size hangi tanının konduğunu bilemiyorum, fakat "ataklar çok sık vurmaya başladı" dediğinize göre panik bozukluğu, depresyon veya bipolar bozukluk olabilir. Tanınız ne olursa olsun, hekiminize başvurarak tedavinizi birlikte planlamanız ve önerilere belirlenen sürenin sonuna kadar uymanız gereklidir.

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

CESARETİMİ TOPLAYIP ARABA KULLANAMIYORUM

NEREDEN GELDİM DİYE SORGULUYORUM

KURDUĞUM HAYALLERLE YAŞIYORUM

SÜREKLİ AĞLIYORUM

ÇOK ZOR ALGILIYORUM

EŞİM SÜREKLİ YALAN SÖYLÜYOR

İNSANLARLA İLETİŞİM KURAMIYORUM

EŞİMİ SEVİYORUM AMA HEYECANLANMIYORUM

ÇOCUĞUM HİÇ SÖZ DİNLEMİYOR

EŞİM BENİ ALDATMAYI DÜŞÜNMÜŞ

ÇOCUĞUM ÇOK SİNİRLİ VE SAYGISIZ

EŞİM BENİMLE CİNSEL TEMASA GEÇMİYOR

KARDEŞİMİ İSTEMİYORUM

SAÇLARIMI YOLUYORUM

ÇOK ALINGANIM

BEŞ YAŞINDAKİ OĞLUM BENİMLE YATIYOR

EŞİME KARŞI UTANÇ DUYUYORUM

EŞİM ÇOK UNUTKAN VE DALGIN

ÇOK ÇABUK SİNİRLENİYORUM

EVLİ BİRİ ADAMA AŞIK OLDUM

MUTSUZ OLUNCA BAŞKA ARAYIŞLARA GİRİYORUM

EŞİM İNTİHAR ETTİ

KARDEŞLERİM BANA KÖTÜ DAVRANIYOR

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:19 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.