Eşim ana kuzusu, ailesi ne derse o

Ben eşimle pek anlaşamıyorum. Daha çok onun ailesiyle hiç anlaşamıyorum. Annesinin ve babasının seslerini bile duyunca tüylerim diken diken oluyor. Çünkü bana öyle davranıyorlar ki ha varım ha yokum gibi. Benim eşim ana kuzusu.

SORU
Tuvalete çıkamazsın dese çıkamaz. Aslında özünde iyi bir insan ama bana yapılan haksızlıkları göremiyor.

CEVAP Evliliklerde en çok sorun çıkan alanlardan biri iki tarafın aileleriyle ilişkileri, daha sonra erkeklerin “ana kuzusu” olması, daha sonra da erkeklerin anlayışsızlığıdır. Evliliğin ailelerle değil, iki kişi arasında olduğu gerçeği hep akılda tutulmalıdır. Bu nedenle iki tarafın ailesiyle de belli mesafe olmalı ve korunmalıdır. Erkeklerin “ana kuzusu” olması yalnız onlarla değil, özellikle anneleriyle de ilgilidir. Birçok anne bilerek veya bilmeyerek erkek çocuklarını bağımlı olarak yetiştirir; bağımlılık iki yönlüdür. Bağımlılık ilişkisi içindeki anne-babalar için gelin veya damat “el”dir. Bağımlı yetişen bir erkek eşiyle annesi arasındaki olumsuzlukların farkına varamayabilir. Elbette bu, onların kötü olduğunu veya durumu kasıtlı olarak görmezden geldiklerini göstermez.

SORU

Sevgi denen duyguyu yaşayamıyorum. İnsanları sevmeyi yakınlarımı sevmek istiyorum. Ama olmuyor.

CEVAP Sevmek ve sevilmek duyguları en temel insan ihtiyaçlarındandır. Bunlar olduğunda insan daha güvenli, daha doyumlu olur; yaşama gerçek anlamda katılır; yaşamın güçlükleriyle daha kolay baş edebilir. Ne var ki, sevmek ve sevilmek duyguları tıpkı almak-vermek gibi öğrenerek yaşanır. Bebeklikten başlayarak başta anne olmak üzere diğer insanların sevgisi sevilme duygusunu yaşatır. Buna karşılık olarak da insanlar kendilerinden başkalarını sevebilir duruma gelir. İnsan ilişkilerinin hep olumluya doğru gitmesi, zamanla bu duyguların yaşanmasını sağlayabilir.

SORU Benim problemim uzun süre dikkatimi bir konu üzerine odaklayamıyorum. Ayrıca her şeyden çok çabuk sıkılıyorum bir işe çok hevesli başlıyorum daha sonra hevesim kaçıyor yarım bırakıyorum.

CEVAP Dikkati toplayıp sürdürme güçlüğü, çabuk sıkılma, “gel-geç heves” gibi belirtiler birçok nedenle ilgili olabilir. Bunlar arasında yaş, aşırı stres, kişilik yapısı, erişkin dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, depresyon, (başka belirtilerle birlikteyse) mani sayılabilir. Bunlardan hangisinin geçerli olduğunun bulunması için ayrıntılı bir ruhsal durum muayenesinin yapılması, bundan sonra nasıl bir yol izleneceğinin saptanması uygun olur.

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

EŞİM ANA KUZUSU

OKULDA MELEK EVDE CANAVAR

YANLIŞ BİR İNSANA AŞIĞIM

DELİRMEKTEN KORKUYORUM

EŞİM İKİNCİ BİR ŞANS İSTİYOR

BİLDİĞİM DOĞRULARDAN ŞÜPHE EDİYORUM

HER ŞEYİ UNUTUR OLDUM

KIZIMLA İLETİŞİM KURAMIYORUM

EVLİ BİR ADAMLA BERABERİM

YAŞÇA BÜYÜK BİRİNE AŞIK OLDUM

SİNİRLERİME HAKİM OLAMIYORUM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ocak 2024Yayınlanma Tarihi:02 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.