DİRENÇLİ DEPRESYONDA YENİ SEÇENEK: TMU

NP Grup

Yıllarca depresyondan çıkamayan, kronik ve dirençli hale gelen gelenler için artık yüz güldürücü bir seçenek olan Manyetik Uyarım Tedavisi TMU'yu ve nasıl kullanıldığını uzmanlar bu akşam ÜLKE TV'de 'İyi Bak Kendine' programında Uğur Canbolat'a değerlendirecek. 

Dirençli depresyonda TMU tedavisi nasıl bir seçenektir? Türkiye kullanımlarında ne gibi sonuçlara ulaşılmıştır? Yıllarca perdelerini açmadan bir odada yalnız oturan, kimse ile konuşmayan, yıkanmayan dirençli depresyon hastasını hangi mekanizma ile tedaviyi kabul eden, konuşan ve espri yapan bir hale getirir? Manyetik Uyarım Tedavisi depresyon ve diğer duygudurum bozukluklarından etkinliği düşünülen beyin bölgelerine nasıl uygulanır? tTMU sayesinde beynin bazı bölgelerindeki etkinliği geçici olarak modüle etmek veya değiştirmek mümkün müdür? TMU tedavisi manyetik alan aracılığıyla beyindeki elektriksel aktiviteyi nasıl etkiler? tTMU'da oluşturulan manyetik alan, kafatasına ve saçlı deriye ağrısız ve güvenli biçimde nüfuz ederek beyin hücrelerinde akımı nasıl indükler? Uyarı sayısı, uyarı gücü, süresi ve aralığı nasıl ayarlanır? gibi soruların cevaplarını uzmanlar bu akşam İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat'a değerlendirecek.

Çeşitli tıp dergilerinde yer alan hakemli makalelerde tTMU tedavisi hakkında neler söylenmektedir? Parkinson, işitsel halüsinasyon, şizofreni, obsesif kompülsif bozukluk, kulak çınlaması, yeme bozuklukları, migren tipi başağrıları, ağrı tedavisi ve diğer duygu durum bozukluklarının tedavisinde  umut vadeci midir? Kanada'da bu uygulamalarda vaka sonuçları nelerdir? Ayaktan kullanılması, anestezi gerektirmemesi hastaya nasıl bir etki sağlamaktadır? Fayda süresi nedir? Yan etkileri nelerdir? gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak İyi Bak Kendine programının konuğu Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi'nden Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kemal Arıkan ve Dr. Oğuz Tan olacaklar.

TMU tedavisi Türkiye'de hangi hastalıklarda etkin olarak kullanılıyor? Tedavide ilaç kesiliyor mu? Doz ayarlamaları nasıl yapılıyor? Kişi rTMS olarak da bilinen TMU tedavisine yanıt verdiğini nasıl anlayabilir? Hangi sıklıkta yapılmaktadır? Riskleri nelerdir? gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, 'iyibakkendine@ulketv.com.tr' adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Uğur Canbolat'ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala'nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların 'Koruyucu Ruh Sağlığı' programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30'dan sonra ÜLKE TV'de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:03 Şubat 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.