Çiğ yumurta anne sütü gibidir

Canan Karatay: Depresyona girmemek için bağırsak sağlığınıza önem verin. Çiğ yumurta Anne sütü gibidir. Sütle karıştırıp için...

Prof. Dr. Canan Karatay, dün katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalar yaptı. Sözleri büyük etki yarattı. Her konuşmasında zeytinyağının faydalarını sıralayan Karatay, bu kez kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan yumurtayı ele aldı. İzleyicilere organik yumurta almalarını tavsiye ederek şu ifadeleri kullandı: Sofralarınıza gelen yumurta organik olmalıdır. Ama çiğ şekilde tüketin. Hatta sütün içine kırın. Çocuklarınızla birlikte için. Bu besleyici karışım, sizleri ve evlatlarınızı sağlıklı yapar." Depresyona girmemek için bağırsakların düzene sokulmasını gerektiğini de belirten Karatay, "Mutluluk hormonu olan serotoninin yüzde 95'i bağırsakta bulunur. Diğer yüzde 5'i de beyinde. Bu yüzden bağırsaklarımız sağlıklı olmalı. Ekmek ve pirinç bağırsakları bozar. Depresyon ilaçları kullanırsanız şişmanlarsınız.

'D VİTAMİNSİZ OLMAZ...'

 Kabız olursunuz. Bu yüzden yapmanız gereken tek şey bağırsakları sağlıklı tutmak" dedi. D vitamininin de önemine vurgu yapan ünlü doktor, "D vitamininin sonsuz faydaları var. Özellikle hamileler, gebeler ve yeni doğan bebekler için çok önemlidir. Bunun için güneşlenmeniz gerekir. Bol bol da balık yumurta ve süt tüketin. D vitamini olmadan bir canlının yaşaması mümkün değil" diye konuştu. Kansızlık sorunu olanlara ise "Doğal beslenin. Fındık ve fıstık kan yapar. Hem de vücudunuzu ısıtır" dedi.

HAZIR DONDURMA YEMEYİN!

 Canan Karatay, son olarak da hazır dondurmaların kanserojen madde barındırdığını ifade etti. Ambalajlanan her ürünün risk taşıdığını söyleyen Karatay, "Dondurmaların içinde doğal malzeme kullanmıyorlar. Süt yerine süt tozu katıyorlar. Kesinlikle tüketmeyin. Çocuklarınıza da yedirmeyin. Onun yerine evde kendi dondurmanızı yapın. Organik ev yoğurdunuzun içine hurma ya da kuru kayısı kesip atın. Karıştırıp buz dolabınıza bırakın Sonra da hem siz yiyin hem de misafirlerinize ikram edin" dedi.

HABERTÜRK


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Temmuz 2017Yayınlanma Tarihi:07 Temmuz 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.