Zihinsel engelli çocuklar için eğitim alıyor

ODTÜ'de verilen eğitimlerde, çocuklar, dijital fotoğraf-video çekimi yapıp görüntüleri değişik yazılımlarla işliyor ve albüm haline getiriyor, bilgisayarda çizim yapıyor.ODTÜ'de verilen eğitimlerde, çocuklar, dijital fotoğraf-video çekimi yapıp görüntüleri değişik yazılımlarla işliyor ve albüm haline getiriyor, bilgisayarda çizim yapıyor. zihinselODTÜ'de zihinsel engelli  çocuklara bilim teknoloji eğitimleri verilmeye başlandı. Eğitim programı bilim müzesi gezisi, dijital fotoğraf-video çekimi,  görüntülerin değişik yazılımlarla işlenerek, albüm haline getirilmesi,  bilgisayarda çizim yapılmaması ve eğitici bilgisayar oyunlarını kapsıyor.

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

ODTÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, Sait Ulusoy Eğitim  Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile yürüttükleri “Birlikte Üretelim”  programına ilişkin bilgi verdi. Program kapsamında zihinsel engelli çocukların her hafta ODTÜ'ye  geldiğini anlatan Çağıltay, çocukların en yeni bilişim teknolojilerini  “Teknoloji ile Zenginleştirilmiş Öğrenme Ortamları Araştırma Laboratuvarında”  kullanarak multimedya ürünleri ürettiklerini belirtti. Laboratuvarda pek çok üniversitede bulunmayan eğitim teknolojilerinin  zihinsel engelli çocuklar tarafından büyük bir zevkle kullanıldığını dile getiren  Çağıltay, şöyle konuştu: “Yeni başlatılan program, zihinsel engelli çocukların hayata  kazandırılması açısından çok önemli. Diğer çocuklardan farklı özellikler taşıyan  bu çocukların toplumdan soyutlanmamaları gerekiyor. Hayatın her noktasına onların  da katkıda bulunabileceğini, hatta bilişim teknolojilerini de  kullanabileceklerini ve bir şeyler üretebileceklerini programla ispat ettik. “ Çağıltay, program kapsamında devam eden etkinlikler sona erdiğinde  çocuklara katılım belgesi verileceğini ve ürettiklerinin sergiyle tanıtılacağını  söyledi. Çağıltay, “Böylece çocuklar, ilk üniversite diplomalarını ODTÜ'den  almış olacaklar” dedi. A.A  

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:18 Aralık 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.