Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi

Değişen ihtiyaçlar doğrultusunda eğitimlerini sürdüren Üsküdar Üniversitesi’nde özellikle iş kazalarının başında gelen “yüksekten düşme” olaylarına karşı çalışanların bilinçlendirilmesi amacıyla “Yüksekte Çalışma Eğitici Eğitimi” veriliyor.

Üsküdar Üniversitesi, iş sağlığı ve güvenliği alanında en çok ihtiyaç duyulan alanlardaki eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Çevre Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi - ÜSGÜMER bünyesinde verilen 5 günlük (45 saat) eğitimler Çarşı Yerleşke’de gerçekleştirilecek.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan ve öğretim görevlisi Turabi Karadağ tarafından verilecek eğitimlerin sonunda sertifika verilecek.

KİMLER KATILABİLİR?

Eğitimlere üniversitelerin ön lisans (İş sağlığı ve iş güvenliği, sivil savunma, insan kaynakları ve itfaiyecilik bölümü), lisans (mühendislik, mimarlık, inşaat) programında okuyan ya da mezun olanlar, A, B veya C sertifikasına sahip iş güvenliği uzmanları, iş güvenliği uzman adayları ve eğiticiler katılabilecek.

Yüksekte Çalışma Eğitici Eğitimi ile katılımcılara yüksekte yapacakları çalışmalardaki güvenlik gerekliliklerini sunmak, çalışma ekipmanının bakımı, kontrolü, doğru kullanımı hakkında bilgi sağlamak amaçlanıyor. Eğitim kapsamında iskelelerde çalışma, korkuluklar, çatılar ve çatılarda çalışma, dış cephe asansörleri, mobil yükselebilen platformlar ve kaldırma ekipmanı, merdivenlerde çalışma teknikleri de anlatılıyor.

EĞİTİMİN AMACI

Eğitimle katılımcıların güvenlik önlemlerini belirleyebilmesi, kullanılan ekipmanın, donanımların ve emniyet kemerlerinin türlerini, asıl bağlantı noktalarını ve emniyet kemeri kullanımı prensiplerini kavraması, askı travması ve kazazede yönetimi konularında bilinçlenme ve uygulamalı müdahale şekli hakkında bilgi edinmeleri hedefleniyor.

Bunların yanı sıra katılımcılara yüksekte çalışmada kullanılan temel ip düğümleri becerisini kazanmaları, yükseğe güvenle ulaşma yöntem ve araçları konusunda bilgilenmek, iskeleler ve iskelelerde çalışma, korkuluklar, çatılar ve çatılarda çalışma, dış cephe asansörleri, mobil yükselebilen platformlar ve kaldırma ekipmanlarını tanıtmak da amaçlanıyor.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Eylül 2015Yayınlanma Tarihi:15 Eylül 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.