Deprem Travma Psikolojisi

Yaz gribinden nasıl korunacağız?

İşte vücut direncinizi artırmanın yolları…

Yaz gribinden nasıl korunacağız?

Kişinin kendini halsiz, bitkin hissetmesi ve kolay hastalanması vücut direncinin düştüğünü gösteren en önemli belirtilerin başında geliyor. Peki vücut direncini artırmak için hangi içecekleri tüketmelisiniz?

Enfeksiyonlardan korunmanın en etkili yollarından birisi vücut direncini artırmak. Yaz aylarında da görülebilen grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklardan vücut direncinizi yükselterek korunabilirsiniz. Dengesiz beslenmenin de önemli rol oynadığı vücut direnci, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme yöntemleriyle artırılabilir. Kişinin kendini halsiz, bitkin hissetmesi ve kolay hastalanması vücut direncinin düştüğünü gösteren en önemli belirtilerin başında geliyor. Peki vücut direncini artırmak için neler yapmalısınız?

VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRAN İÇECEKLERDEN FAYDALANIN

Meyve suları içerdiği yüksek antioksidan sayesinde vücudu bakterilere karşı korur ve vücut direncini artırır. Çilek, karpuz, portakal, nar ve muz gibi meyveleri blenderdan geçirerek sağlıklı meyve karışımları elde etmek mümkün. Bunun yanında günde en az bir kere kuşburnu ve yeşil çay tüketmek de oldukça faydalı. Rezene çayı da vücut direncini artıran içecekler arasında yer alıyor. Su tüketimi de sağlıklı bir vücut için en önemli detayların başında geliyor. Günde en az 8-12 bardak arası su tüketmek vücudu zinde tutuyor ve toksik maddeleri vücuttan uzaklaştırıyor. Süt ve ayran da vücudu sağlıklı tutan diğer içeceklerden. Muz, çilek ve kiviyi blenderda karıştırıp hemen tüketerek vücut için gerekli mineralleri kolayca alabilirsiniz.

SEBZE VE MEYVELERE AĞIRLIK VERİN

Sebze ve meyvelere beslenme düzeninde yer vermek vücut direncini artıran vitaminleri de almanızı sağlar. Hücre yenilenmesi ağız, diş sağlığı, doku onarımı ve deri sağlığı için kalsiyum, magnezyum, demir, B2, E, ve C vitaminlerinden zengin olan meyve ve sebzeler tüketmek önemli.

PROTEİN TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Vücut direncini koruyan en önemli besinlerin başında protein geliyor. B2, B6 ve B12 açısından zengin olan hayvansal gıdalar, C vitamini içeren uygun sebze ve meyvelerle birlikte tüketildiğinde vücudun mikroplarla savaşmasını kolaylaştırıyor. Izgara tavuk veya dana etinin yanında haşlanmış brokoli, kabak ve havuç gibi sebzeler tüketmek idealdir.

EGZERSİZİ İHMAL ETMEYİN

Vücut yağındaki artışı önlemek için günde en az 30 dakikanızı egzersize ayırmanız çok önemli. Düzenli yürüyüş ve koşu gibi aktiviteler felç, diyabet, kalp ve damar hastalıklarını önlemede oldukça etkili. Gün içinde aldığınız kaloriyi yakmanın da en etkili yolu egzersiz yapmak.

HÜRRİYET

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Psikiyatri, ruhsal bozuklukların ve duygusal ve davranışsal bozuklukların kökeni, teşhisi, önlenmesi ve yönetimi ile ilgilenen tıp dalıdır. Bu nedenle
  • Metabolik sendrom, kalp hastalığı, diyabet, felç ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalık türüdür. Metabolik sendromun altında yatan nede
  • Kadın-erkek ilişkilerinde en kritik soru bu olsa gerektir. Evliliğin başlangıcında romantik duygular daha baskındır. İkinci dönemde kişilik ve güç çat
  • Nikotin bağımlılığı Kalp hastalığı, felç, kanser, akciğer hastalığı ve diğer birçok sağlık durumu riskinizi artırmanın yanı sıra, sigara içmek beynini
  • Özgüven, özsaygı, özdeğer gibi kavramları içeren ego, genler ve stres gibi pek çok faktörden etkileniyor.
  • Krampların nedenleri nelerdir? Krampların nedeni tuz eksikliği midir? Bu ne kadar doğru? Kramp sırasında ne yapmak gerekir?
  • Randevu Al