ÜÜ Tıp Fakültesinin ilk bilimsel etkinliği

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Otopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kerem Canbora başkanlığında gerçekleşti.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türkiye Spor Yaralanmaları Astroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği işbirliği ile düzenlenen “Sporcuda Üst Ekstremite: Sorunlar, Korunma ve Çözümler” sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Otopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kerem Canbora başkanlığında gerçekleşti.

Merkez Yerleşke D Blok Ayhan Songar Konferans Salonunda düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur yaptı.

Prof. Dr. Haydar Sur: “Hekimlik sanatsız ve sporsuz olmaz”

Prof. Dr. Haydar Sur, tıp fakültesi bünyesinde gerçekleşen etkinlikler ile ilgili bilgi verdi. Sur, “Bugün çiçeği burnunda tıp fakültemizin ilk bilimsel etkinliğini yapıyoruz. Üç gün önce tıp fakültesinde meslektaşımız Doç. Dr. Murat Salim Tokaç’ı ağırladık ve ilk sanatsal etkinliğimizi gerçekleştirdik. Böylece ilklerimizi gerçekleştirmiş olduk. Hekimlik sanatsız ve sporsuz olmaz.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Haydar Sur: “Dekan olarak değil de kurban olarak konuşuyorum”

Tıp fakültesi alanında bilimsel çalışmaların önceleri yetersiz olduğunu söyleyen Sur, yürütülen bilimsel çalışmaların önemini vurguladı. Sur, “Bugün karşınızda bir dekan olarak değil de kurban olarak konuşuyorum. Profesyonel ligde voleybol oynuyordum. Üst omuz bağlarımdan birisi kopmuş olduğu için bilinçsiz sporcu olmanın acı faturasını mesleki hayatım kadar ümit bağladığım spor hayatımı feda ederek ödedim. Keşke o zamanlarda şimdiki kadar bilimsel etkinlikler, sporcunun üstüne düşen bilim adamları ve bilimsel çalışma sonuçları yayınlansaydı” dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji konulu sunumlar gerçekleşti

Sempozyumun ilk oturumu Üsküdar Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Parmaksızoğlu moderatörlüğünde gerçekleşti. Parmaksızoğlu, “El Parmak Kırık ve Çıkıkları” başlıklı sunumunu yaptı. Ardından Acıbadem Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Tetik “Radius Distal Uç Kırıkları”, Biruni Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Hoşbay’ın “El ve El Bileği Kırıklarında Rehabilitasyon” başlıklı sunumlarını yaptı.

Güney Kore’den canlı yayın!

Moderatörlüğünü Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özkan’ın yaptığı öğleden sonraki ilk oturumda Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Güney Kore’den canlı yayın ile “Üst Ekstremite Spor Yaralanmaları: Nasıl Yaklaştım? Deneyimlerim” başlıklı sunumunu yaptı.

Sporcu rahatsızlıkları tartışıldı

Prof. Dr. Mehmet Kerem Canbora “Sporcuda İlk Çıkığa Yaklaşım: Takip Ederim”, Prof. Dr. Özgür Ahmet Atay “Sporcuda İlk Çıkığa Yaklaşım: Ameliyat Yaparım”, Prof. Dr. Mehmet Demirhan “Sporcuda Omuz İnstabiliteleri”, Prof. Dr. Barış Kocaoğlu “Adölesan Atlet: Fark nerede? Yaklaşım”, Prof. Dr. Mustafa Karahan ise “Sporcu Omuzu: Kıkırdak Sorunları, Erken Artroz” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Sporcu yaralanmaları masaya yatırıldı

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Kerem Canbora’nın yaptığı ikinci oturumda ise Doç.Dr. Ali Erşen “Sporcuda Sıkışma ve Rotator Manşet Sorunları”, Prof. Dr. Nuri Aydın “Sporcuda Akromiyoklavikuler Eklem Yaralanmaları”, Prof. Dr. Mustafa Karahan “Labrum İnternal Sıkışma ve Biseps Sorunları”, Prof. Dr. Derya Çelik “Sporcularda Skapular Diskinezi Önemli mi?” başlıklı sunumlarını yaptı.

Sempozyum sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Kasım 2019Yayınlanma Tarihi:26 Kasım 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.