Üsküdar Üniversitesi'nden konuşma eğitimi

Üsküdar Üniversitesi din görevlilerine diksiyon ve etkili konuşma eğitimi verdi…

Üsküdar Üniversitesi din görevlilerine diksiyon ve etkili konuşma eğitimi verdi…

erzurumkonusmaegitimi ERZURUM-din-gorevlilileri_tarhanKuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliği, Üsküdar Üniversitesi’nin desteğiyle yürütülen proje kapsamında, Erzurum'da din görevlilerine yönelik düzenlenen etkili iletişim, nezaket kuralları, diksiyon ve güzel konuşma eğitimi tamamlandı. KUDAKA ile Palandöken Müftülüğü'nün yürüttüğü "Diksiyon ve Etkili Konuşma" Projesi kapsamında 35'i kadın 70 din görevlisine çeşitli konularda eğitim verildi. Toplam 80 Saat süren ve Türkiye'de ilk kez Palandöken Müftülüğü tarafından uygulanan program kapsamında Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aynı üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, TRT spikeri İnci Ertuğrul ve devlet Tiyatrosu sanatçısı Sezai Yılmaz, konferans verdi. Öztürk, Müftülük Konferans Solonu'nda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, en büyük iletişimci olan Hz. Peygamber'in örnek davranışlarını da kursiyerlerle paylaştıklarını belirterek, eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Din görevlilerinin konferanslara ayrı bir özen gösterdiğini anlatan Öztürk, "Verdiğimiz eğitim Türkiye'de yankı buldu, ses getirdi. İstanbul Müftülüğü başta olmak üzere şu ana kadar 23 il müftülüğünden talep geldi. 'Bu program bizde de yapılsın' diye talepte bulunmuş. Eğitimde protokol kuralları, nezaket, hitabet, diksiyon gibi konularda eğitimler verdik. Özellikle kadın hocalarımız yoğun ilgi gösterdi" dedi.

"23 il müftülüğünden talep geldi"

Ramazan ayı öncesi eğitimlerin tamamlanmasının da anlamlı olduğunu belirten Öztürk, "Bugün cuma hutbelerinde hocalarımızı gördük, cümleleri de çok düzgündü. Vurgulama son derece iyiydi. Bir de ramazan öncesi olması önemli çünkü ramazanın bereketiyle camilerimiz çok dolacak. Birden bire bu eğitimin çok değişimini beklemek mümkün olmaz, biraz zamana yaymak gerekiyor. En azından bir algı oluştu. Bu bilgiler hocalarımız için sır taşları olacak. Bu onlar için iyi oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir üniversite müftülükle ilk defa böyle bir şey yapıyor" şeklinde konuştu. Söz konusu eğitimlerin devam etmesini temenni eden Öztürk, "23 il müftülüğünden talep geldi. Ben de Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir yazı gönderdim. Diyanet İşleri Başkanlığı ile de bunu bir yıl boyunca illere yayarak, yapmak istiyoruz çünkü buna çok ihtiyacımız var. Aksanımız elbette olsun ama hitabetimizdeki sorun nedeniyle imamlarımız bizimle çok fazla iletişim kuramıyorlar" dedi. "Hitabet ve İletişim Becerileri" konulu bir konferans veren Rektör Prof. Dr. Tarhan da bir insan herhangi bir konuyu inanmadan atlattığı zaman beynin farklı çalıştığını ve karşısındakinin buna kesinlikle inanmadığını söyledi. İletişim tekniğinde kişinin önce kendisini ikna etmesi gerektiğine dikkati çeken Tarhan, "İletişim eğer inanmadan olursa ikna gücü zayıf oluyor. Kendini değiştirmeyen insan başkasını değiştiremiyor. Kendi kendinin lideri olamayan bir insan başkasına liderlik yapamıyor. Bu nedenle birinci şahıstaki iletişim çok önemli" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, eğitim alan din görevlilerine sertifika verildi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Haziran 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.