ÜNLÜ PROFESÖR TÜRKİYE'YE GELDİ

ÜNLÜ PROFESÖR TÜRKİYE'YE GELDİClinical EEG and Neuroscience Dergisi'nin editörü Prof. Dr. C.Moore, NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi'ni ziyaret etti.

EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS) topluluğunun resmi yayın organı olan Clinical EEG and Neuroscience dergisinin baş editörü olan Prof. Dr. Norman C.Moore, Prof. Dr. Ayhan Songar II. Davranış Fizyolojisi sempozyumunda konuşma yapmak ve NPİSTANBUL Hastanesi'ni ziyaret etmek için Türkiye'ye geldi.

14 Kasım'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Cem’i Demiroğlu Oditoryumunda düzenlenen Sempozyumda konuşan Prof.Dr. Moore'nun, psikiyatride elektrofizyoloji konulu konuşması çok beğenildi ve dinleyiciler tarafından üst düzey olarak değerlendirildi.

Sempozyumun 2. oturumunda ise NPİSTANBUL doktorlarından Prof.Dr.Kemal Arıkan, Psikiyatride EEG'yi anlatırken, Prof. Dr. Nevzat Tarhan da "Psikiyatri'de Beyin Uyarım Tekniklerinin Kullanımı Neler Vaadediyor?" konulu geniş kapsamlı bir konuşma yaptı.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi'ni ziyaret etmek için İstanbul’da kalış süresini uzatan Prof. Moore, American Food Drug Administration (FDA) tarafından 1 ay önce ilaca dirençli depresyon tedavisinde ilaç tedavisine ek tedavi olarak kabul edilen Tekrarlayan Manyetik Uyarım Tedavisi cihazlarını görünce sevincini dile getirdi.

Prof. Moore, "Modern tedavilerin hepsini uyguluyorsunuz, bu tedavileri yaparken mutlaka bilimsel çalışmaları da birlikte yapın" diyerek, NPİSTANBUL'da nöroloji ile psikiyatri birlikteliğinin en iyi şekilde yürütüldüğünü, özellikle fonksiyonel MR, nörokognitif testler, EMG, QEEG gibi tetkiklerin tanı ve tedavide kullanılmasının bunun kanıtı olduğunu belirtti.

Prof. Kemal Arıkan tarafından gerçekleştirilen Türkiye’de QEEG kullanımı ile ilgili sunumda, Arıkan, bu sunumu Prag'da düzenlenen Dünya Psikiyatri Birliği Kongresi'nde Türkiye adına sunduğunu ve çok ilgi çektiğini söyledi.

Prof. Moore, Prof. Arıkan’ın sunumu sonrasında yapmış olduğu eleştirilerde QEEG ve beyin fonksiyonlarını ölçmeye yarayan diğer tetkiklerin psikiyatride kullanımının günden güne artış göstermekte olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kemal ARIKAN, EEG And Clinical Neuroscience Society (ECNS) topluluğunun düzenli olarak her yıl düzenlediği EEG ve Klinik Nörobilim Kongresi’nin 7.sinin 2010 yılında İstanbul’da yapılması için teklifte bulundu. Teklif ECNS Yönetim Kurulu tarafından kabul edildi.  Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Prof. Dr. Kemal Arıkan NPGRUP olarak ECNS ile 2010 toplantısı için işbirliğine hazır olduklarını dile getirdiler.

Prof. Moore, NPİSTANBUL Hastanesi ve Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nin ziyaretini tamamladıktan sonra düşüncelerini şöyle belirtti:

"Böyle bir hastane her psikiyatristin rüyasıdır. Çok beğendim ve hayran kaldım. Tüm olanaklara sahipsiniz. Bu nedenle bilimsel çalışmalara ağırlık verin, sürekli bilimsel çalışma yapın."

Türkiye ziyaretinin ardından, NPİSTANBUL Hastanesi ve Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nin kurucusu Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a teşekkür ve işbirliği için mail gönderen Prof. Moore, mailinde şunları yazdı:

“Sayın Profesör Tarhan,

Konukseverliğiniz ve kitaplarınız için teşekkürler. Kuruluşunuz mükemmel. Ben böylesine mükemmel bir hastaneye gıpta ettim. Kitabınızın iki bölümünü okudum ve çok ilginç şeyler buldum. Çok meşgul biri olmalısınız. NPI'da hem yönetim hem de klinik işlerle ilgilenirken, kitap yazmak ve bilimsel yayın yapmak sizin çok fazla zamanınızı almaktadır.  Nöropatik ağrıların EKT ile tedavisi konusundaki araştırma projemizde sizinle beraber çalışmaktan büyük mutluluk duyacağım. Benim düşüncem, psikiyatri eğitimi almakta olan doktorların hastanenizde rotasyon yaparken bu araştırma projesine yardım etmeleri sizce de mümkün mü acaba?

Selamlar…Norman…”


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:21 Kasım 2008

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.