Telekinezi tıbbi olarak mümkün müdür?

Telekinezinin şöhreti bilim dünyasında çok da iyi değil. Böyle güçleri olduğunu iddia eden bazı kişilerin, hilelerden yararlandığı ortaya çıktı. Bu iddialar bilimsel olarak ne kadar geçerli, Nöropsikoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan'a sorduk…

- Telekinezi tıbbi olarak mümkün müdür?
Telekinezi-Psikokinezi kavramları bilimsel olarak tartışmaya açık bir süreç. Bu konuda çalışmalar da var. Meselâ bir ikiz Ankara'dayken diğer ikizin Almanya'da karnı ağrıyabiliyor. Bu tarz olayları ölçen deneyler var. Ama nasıl işlediğini anlamak mümkün değil şu anki olanaklarla. İnternet gibi, bir ağ sistemi gibi hareket eden ayna-nöronlarımız var. Bu tarz kişilerde bu ayna-nöronların daha aktif olduğu tespit ediliyor ama net ölçülemiyor.Telekinezi tıbbi olarak mümkün müdür?

5 DEĞİL, 30 DUYUMUZ VAR

- Araştırmalar bilimsel olarak ne kadar kabul görüyor?
Beyinde beş duyunun ötesinde 30 duyu olduğu düşünülüyor. Meselâ bir maymunun hücresiyle bir insan hücresi üretebiliyorsun. Birbirini buluyor uygun hücreler. Elektromanyetik şeyler var. Bilimsel olarak dalgaları okuyup uzaktan etki etmek mümkün olabilir. Tabii bu bir kanun değil, bir tez ama bilimsel.

- Beyin gücüyle birinin fikirlerine etki etmek veya ona zarar vermek mümkün müdür teorik olarak?
Elektromanyetik dalgalardan bahsettik ya, elektromanyetizma silah olarak da kullanabilir. 'Liderlik komuta kontrol saldırısı' diye bir şey vardır. Elektromanyetizma aracılığıyla bir kişiye yoğun bir şekilde dalga gönderip başının ağrımasını, gerginleşmesini sağlayabilirsiniz.

Bu yüzden komuta odaları yerin altına yapılıyor artık. İnce bakır levhalarla kaplanıyor engellemek için. Yani bir kontrol değil ama sabote amaçlı kullanılabilir. Ama birini yönlendirmek, aklına bir şeyler sokmak veya ona herhangi bir şekilde zarar vermek mümkün değil. Hokus pokus durumu olmaz yani.

- Peki, duanın telekineziyle ilgilisi olabilir mi?
Bu konuda bir çalışma var. Koreliler, ABD'de gebelik tedavisi üzerine bir araştırma yapıyorlar. Yaklaşık 5 bin kişi üzerinde deniyorlar; dua edilenlerin tedaviye tepkisi yüzde 50 oranda daha hızlı oluyor. Tabii bu bir deney ve dua üzerine. Ama beddua üzerinde etkisini bilmiyoruz. İsrail'de istihbaratın toplu beddua edicileri olduğu bile söylenir ama bedduayla birinin başına bir şey gelir mi gelmez mi, bilinmez…

f5 Haber
 

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.