Sarımsak yemek için 9 neden

Sarımsak yemeklerde, saltalarda lezzetli dolayısıyla çoğu insan tarafından kullanılır. Peki sarımsağın sağlığa faydalarını biliyor musunuz?

Sarımsak yemeklerde, saltalarda lezzetli dolayısıyla çoğu insan tarafından kullanılır. Peki sarımsağın sağlığa faydalarını biliyor musunuz?

Uzmanlar, sarımsağın içerisinde bulunan ‘allisin’ maddesinin yüzyıllardır hastalıklara karşı insanlığı koruduğunu belirterek; kolesterolden şekere, kanserden damar sertliğine kadar günümüzde de birçok rahatsızlığa şifa olduğunu vurguladı. sarimsakyemekAlerjisi ile mide rahatsızlığı olan kişiler dışında herkesin güvenle sarımsak tüketebilir. Sarımsak yüzyıllardır hastalıklara karşı insanlığı korudu. Kanser, şeker, damar sertliği, kolesterol ve tansiyon gibi birçok hastalığa karşı da faydalı.

SARIMSAĞIN SAĞLIĞA FAYDALARI

-Sarımsak yaklaşık 30 adet sülfür bileşiği, çeşitli enzimler ve amino asitler, flavonoidler mineraller, A vitamini , B ve C vitaminleri içermektedir. -Sarımsak, prebiyotik özellikteki bir besindir. Yani probiyotikler dediğimiz vücut için faydalı bakterilerin etkinliğini ve sayısını arttırmaya yardımcı olur. Dolayısıyla sarımsak, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmesi özelliğinden dolayı sarımsak düzenli tüketilmelidir. - Hem vitaminler, mineraller ve diğer zengin besin içeriğinden dolayı hem de prebiyotik özelliğinden dolayı sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiye sahiptir. - Sarımsak kolesterol problemine de iyi gelmektedir. Kandaki iyi huylu kolesterolü (HDL) yükseltip, kötü huylu kolesterolü (LDL) ve trigliseriti düşürmektedir. - Tansiyonu yüksek olan kişiler de, sarımsağı düzenli tüketmeye çalışmalıdır. Çünkü sarımsak tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. -. Kansere karşı da koruyucudur. Yapılan bilimsel çalışmalar; düzenli sarımsak yiyenlerin, sarımsak yemeyenlere oranla mide kanserine % 50 daha az yakalandığı göstermiştir. - Damar sertliği sorununa karşın sarımsak iyi bir koruyucudur. - Kan şekerinin dengelenmesinde yardımcı HÜRRİYET AİLE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Şubat 2015Yayınlanma Tarihi:11 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.