Deprem Travma Psikolojisi

Mesai saatleri dışında ne kadar çalışıyoruz?

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından yayımlanan PY dergisi artan mobil teknolojilerin çalışma hayatına etkilerini araştırdı.

Mesai saatleri dışında ne kadar çalışıyoruz?

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından yayımlanan PY dergisi artan mobil teknolojilerin çalışma hayatına etkilerini araştırdı.

mesaiSosyal medya üzerinde duyurulan “Mesai saatleri dışında ne kadar çalışıyoruz?” konulu ankete 77 kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 45’i insan kaynakları, yüzde 13’ü satış-pazarlama, yüzde 6’sı mali işler, yüzde 6’sı mühendislik, yüzde 6’sı BT alanında çalışırken, yüzde 23’ü ise hizmet sektöründe çalışıyor. İŞ YERİNDE SORUN YAŞANIYOR - Katılımcıların yüzde 47’si işyerinde sık sık fazla mesaiye kaldığını belirtirken, yüzde 29’u ara sıra kaldığını söylüyor. - Katılımcıların yüzde 91’i ofis dışında kullandığı bir dizüstü bilgisayara ya da tablete sahip. - Yüzde 83’ü iş için kullandığı akıllı telefonunu mesai saatleri dışında açık tutuyor. - Katılımcıların yüzde 87’si hafta sonu çalıştığını belirtiyor. - Yüzde 70 mesai saatleri dışında da çalıştığı için yakınlarından eleştiri aldığını söylüyor. - Yüzde 68’inin şirketi ya da yöneticisi mesai saatleri dışında telefonunu açık tutmasını talep ediyor. - Yüzde 70’i, mesai saatleri dışında gelen e-postaları kontrol etme/okuma/ yanıtlama zorunluluğu hissediyor. - Yüzde 43’ü, mesai saatleri dışında gelen bir çağrıyı ya da bir e-postayı yanıtlamadığı için işyerinde sorun yaşamış. HÜRRİYET
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Seçim döneminde medya kullanımını kısıtlamak ruh sağlığı için önemli.
  • Nevrotik bozukluk güvensizlik, kaygı, huzursuzluk, nefret, odaklanamamak, plansızlık gibi belirtilerle ortaya çıkan bir duygu durum bozukluğudur.
  • Sorumluluk duygusu, insanın hayata adapte olmasını sağlayan bir duygu. Öyle ki henüz bir yaşından itibaren eğitimle çocuğa kazandırılması gereken bir
  • Sağduyu, huzur ve güvenliğin korunmasında önemli!
  • Bireysel kimliğin yitirilmesine yol açan zihinsel ve fiziksel bir sorun: Tükenmişlik Sendromu.
  • Belirsizliği çözmeye çalışmak öfke ve tahammülsüzlüğü arttırır. Belirsizliklerle yaşamayı öğrenelim ve onları kucaklayalım.
  • Randevu Al