Göçün de psikolojisi var

Katıldığı televizyon programında göçün de bir psikolojisi olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Birim Sungu Danişmant, Suriye’den gelerek Hatay’a yerleştirilen grupların psikolojilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Katıldığı televizyon programında göçün de bir psikolojisi olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Birim Sungu Danişmant, Suriye’den gelerek Hatay’a yerleştirilen grupların psikolojilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

A Haber’de yayınlanan Meltem İnan’ın sunduğu “Yaşasın Haftasonu” programına konuk olan Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi, NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Birim Sungu Danişmant, Suriye’deki karışıklıktan kaçarak ülkemizde sınır kent Hatay’a yerleştirilen grupların psikolojisini değerlendirdi. Suriye’deki çatışma ve kaos ortamından kaçarak ülkemizde Hatay’da oluşturulan bölgelere yerleştirilen binlerce Suriye vatandaşı, psikolojik birtakım zorluklar yaşıyor. Sadece onlar değil bölgede yaşayan yerliler de benzer psikolojik sıkıntı yaşıyor. Bölgede beliren ruhsal tabloya ilişkin Meltem İnan’ın sorularını cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Birim Sungu Danişmant, göç psikolojisi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. Göçün de bir psikoloji olduğunun altını çizen Danişmant, maalesef günümüzde insanların zorunlu göçlere maruz bırakıldığına dikkat çekti. Bunun son örneğinin Hatay’da yaşandığını vurgulayan Danişmant hem bölge insanının hem de Suriye’den yerini yurdunu bırakıp Türkiye’ye sığınan kişilerin göçle birlikte birtakım sorunları da beraberinde getirdiklerini söyledi. Göçle birlikte kişilerde birtakım endişelerin yaşanmasının doğal olduğunu belirten Danişmant, çeşitli etnik grup ve azınlıkların en yoğun olduğu şehirlerden biri olan Hatay’ın farklı toplulukları kucaklamayı başardığını, bu son olayın da üstesinden geleceğine inandığını kaydetti. Bölgenin kolay bir süreçten geçmediğini ifade eden Danişmant, önümüzdeki süreçte bölgenin normale döneceğinin altını çizdi. VİDEO İÇİN… Şaban Özdemir (NPGRUP)  

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:01 Eylül 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.