FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE TEREYAĞI

Milliyet

Çocuğunuz kilolu mu? Çocuğunuzun zarar görmesini istemiyorsanız dikkat! Çocuk diyetleri yağsız olmamalı...

 


Günümüzün en büyük problemlerinde  bir tanesi teknoloji hastalığı olan obezite. Obezite günümüzde dünya sağlık örgütü tarafından da bir hastalık olarak kabul ediliyor.

Çocukluk yıllarında oluşmuş yoğun yağ hücreleri ve yanlış beslenme davranışları ilerleyen yıllarda şişman bir çocuğunuz olma riskini arttırıyor.

Bu sebeple anne ve babalar telaşlanarak hemen zayıflama programlarına alıyorlar minikleri. Tereyağ yememeli, yemekler çok yağsız pişmeli, sebze ağırlıklı olmalı, karbonhidrat düşük olmalı gibi bir takım yanlış bilgileri miniklerin üzerinde deniyorlar.
 
Ancak, çocuklarını sağlıklı beslemek istiyorum derken çocuklarınız için iyi olmayan hatalar yapmayın. Özellikle, yetişkinlerin uyguladıkların beslenme programlarını çok küçük çocukların diyetinde denemeyin. Özellikle bu iki diyet Arassında bebeklerinizin beyin gelişimini etkileyen önemli besin ögesi olan yağ farklı miktarlarda gerekir.

Çocuklarda yağ hem beyin gelişimi hem de kalori gereksinimi  için önemli bir kaynak . Özellikle ilk iki yıl  alfa-linolenik ve linoleik asit çocuğunuzun büyüme ve beyin gelişimi için gereklidir. Vücudumuz bu yağ asitlerini kendi bünyesinde üretemez.Bu yüzden bu yağ asitlerini yiyeceklerle almak gerekir

Çocuklar aynı zamanda besinlerde ki A, D, E ve K vitaminlerini faydalı hale getirmek için de yağ tüketmelidirler. Küçük çocuklar da beslenme programı yapılırken yağı çok azaltmayın.

Çocuklarınıza 2 yaşına kadar yağsız süt ürünü kullanmayın. Çocuk ve gençlere 'diyet' uygulatırken beslenmede bulunan toplam yağ ve düşük doymuş yağ oranını tolere edilir miktarda tutun. Trans yağ almalarını engelleyin.

İki yaşından sonra bunları da düşünerek yağı yinede çok azaltmadan kepekli tahıllar, meyveler, sebzeler, az yağlı süt ürünleri ve diğer protein yönünden zengin besinler çocuğunuzun kalori ve gelişimlerini de düşünerek tüketmelerine izin verin… Günde 1 fındık kadar tereyağı tüketmelerini sağlayın...


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:09 Mart 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.