EVLİLİK PROGRAMLARI FACİA

DHA

Dizi ve evlendirme programlarının aile yapısının olumsuz yönde etkilediği ve facialara yol açabileceği açıklandı.

Konya'da Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı İlim Heyeti üyesi Doç. Dr. Abdülkerim Bahadır, dizi ve evlendirme programlarının aile yapısının olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Doç. Dr. Bahadır, dizilerde konu edilen ilişkilerin, artık toplumda da normal bir olaymış gibi karşılandığını ifade etti.

İlahiyatçı Doç. Dr. Abdülkerim Bahadır, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın toplantısında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencilerinin hazırladığı boşanma konulu tezini değerlendirdi. Doç. Dr. Bahadır, tezlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinin bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"2007 yılında 94 bin 219 çift boşanırken, bu sayı 2008’de 99 bin 663’e yükselmiştir. 2002- 2007 döneminde en çok boşanma davası açılan üç büyük şehirden İstanbul ilk sırada yer alırken, İzmir ikinci, Ankara üçüncü bunu Bursa, Antalya ve Konya takip ediyor. Kayıtlarda daha önce klasik boşanma sebebi olarak belirlenen, şiddetli geçimsizlik, yerini ekonomik sıkıntı başta olmak üzere özgürlük kısıtlaması, cinsel yetersizlik gibi nedenlere bıraktığı görülmüştür."

Doç. Dr. Abdülkerim Bahadır, boşanma olaylarının ardından çocukların ruhsal sorun yaşadığını belirterek, çocuklarda uyum ve davranış bozukluğunun baş gösterdiğini belirtti.

Doç. Dr. Abdülkerim Bahadır, bir gazetecinin televizyon programlarının aliye yapısına etkisini sorması üzerine, "Diziler ve evlendirme programları aile yapısını olumsuz etkiliyor. Televizyon programları psikolojik bir faciadır. Ne yazık ki bu tür ilişkilerin yaşandığı Türk dizileri, aile yapısını bozacak nitelikleri içinde barındırıyor. Evlilik programlarında da eski yaşanan sorunlar dile getiriliyor. Aile içinde kalacak yaşanmışlar, deşifre ediliyor. İnsanlar artık her yerde var diye anormal bir konu değil diye bunu tasvip ediyorlar" diye konuştu.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:12 Şubat 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.