Dr. Vânia Canterucci Gomide-Çakmak Üsküdar Üniversitesi'nde

Dr. Vânia Canterucci Gomide-Çakmak Bilimsel Eğitim Toplantısının konuğu oldu.

Dr. Vânia Canterucci Gomide-Çakmak Bilimsel Eğitim Toplantısının konuğu oldu.

Üsküdar Üniversitesi ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nin birlikte düzenlediği Multidisipliner Bilimsel Eğitim Toplantılarında bu hafta “Otizm” konusu masaya yatırıldı.  Sao Paulo Üniversitesinden Dr. Vânia Canterucci Gomide-Çakmak’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Çakmak, otistik çocukların beynindeki yapısal değişikliklere dikkat çekti. Ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Çakmak, otizmle yaşamak zor ama yalnız değilsiniz hatırlatmasında bulundu.

Dr. Vânia Canterucci Gomide-Çakmak Üsküdar Üniversitesi'ndeHer hafta Çarşamba günleri Prof. Dr. Rasim Adasal Konferans Salonu’nda Üsküdar Üniversitesinin akademisyenleri, yüksek lisans ve lisans öğrencileri ile NPİstanbul Nöropsikiyatri hastanesinin uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Multidisipliner Bilimsel Eğitim Toplantıları devam ediyor.

Seçilen konuların bilimsel veriler ışığında ele alınıp, her yönüyle değerlendirildiği, farklı disiplinlerle de irdelendiği toplantının bu hafta gündeminde “Otizm” konusu vardı.

Programa davetli konuşmacı olarak katılan Sao Paulo Üniversitesinden Dr. Vânia Canterucci Gomide-Çakmak, Dünya’da bilinen 70 milyon otistik çocuk olduğunun altını çizdi. Otistik çocukların beyinlerindeki yapısal değişikliklere değinen Çakmak, 26 yıllık çalışma hayatında otistik çocukların ve ailelerinin hayatlarını nasıl kolaylaştırabileceğinin sorusunun cevabını aradığını söyledi. Otistik çocukların davranışları ile ilgili de bilgi veren Çakmak, Türkiye’deki otistik çocuk sahibi olan ailelere tavsiyelerde bulundu. Çakmak şunları söyledi:

Otizmle yaşamak zor ama yalnız değilsiniz!

“Otistik bir çocukla yaşamak çok zor bir süreç ama yalnız değilsiniz. Dünya’da, bu çocukların daha iyi bir yaşam sürmesi  için çalışan ve hayatını bu yola adayan pek çok psikiyatrist, psikolog var. Ben de onlardan biriyim. Uzun soluklu terapi seansları ile bu süreçle daha kolay başa çıkılabilir. Ben Türkiye’yi çok seviyorum. İleride de bir süreliğine burada yaşamayı düşünüyorum. Ülkenizdeki otistik çocuklar ile ilgili çok güzel projelerim var.”

Haber-foto: Simge Yıldırım Yurga


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:13 Nisan 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.