ÇOCUKLA DEĞİŞEN CİNSEL HAYAT

Anneyiz.biz

En önemli değişiklikte cinsel hayatınızda gerçekleşebilmektedir. Bebeklik döneminde uykusuz geceler, çocukluk döneminde anne-baba ile uyumak ilişkinin toparlanmasını geciktirebilir.

Bir daha ne zaman cinsel hayatımıza geri döneceğiz?
Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra düşük libido belki haftalarca, belki aylarca etkisini sürdürebilir. Doğumdan sonraki ilk 6 hafta kendinizi yorgun ve bunalmış hissedebilirsiniz. Vücudunuzun iyileşmeye ihtiyacı olan bir dönem başlarken, 7 gün 24 saat bebeğinizle vakit geçireceğiniz bir dönem sizi bekliyor olacak.

Bununla beraber cinsel yaşantınızla ilgili kaygılarınızda başlayabilir. Cinsel yaşantınızın size acı vereceği ya da hassaslaşacağınız endişesine kapılabilirsiz. Bazı kadınlar için, ilişki sırasında ki hassasiyet çabuk aşılırken bazı kadınlar için ise bu dönem daha uzun sürebilir. Doğum sonrasında cinsel birleşme annenin canını acıtabileceği gibi belki de vajinismusa bile yol açabilir. Bunu dışında emzirme döneminde oluşan vajina kuruluğu ilişki sırasında çok fazla acıya ve cinsel isteksizliğe sebep olabilir. Bunların fazla kaygılanılacak durumlar olmadığını, sadece bir geçiş dönemi olduğunu hatırlamalısınız.

Zamanla cinsel yaşantınız tekrar eskisi gibi tatmin edici olacaktır
Doğumdan sonra yerleşen annelik hissi kadınları daha duygusal ve daha stresli hissettirebilir ve hayatındaki önceliği bebeğine verebilir. Bebeğinizin bakımına ve ihtiyaçlarına odaklanıp kendinizi henüz cinsel yaşantınız için hazır hissetmiyor olabilirsiniz.

Doğum sonrası tüm ilginin bebek üzerinde olacağından, çiftler arasında kıskançlık ya da duygu eksikliği yaşanabilir. Çiftler birbirlerine sevgilerini ve hala birbirlerine olan ihtiyaçları hissettirmelidir.

Doğum sonrası vücutta oluşabilecek deformasyon kadının cinsel ilişkiye girmesindeki psikolojisini de etkileyebilir. Bu gibi durumlarda erkekler eşlerinin en büyük destekçisi olmalıdırlar.

Eşinizin de doğum sonrasında sizi eskisinden daha çok arzulayacağını ve uzun süre cinsel beraberliğe ara verdiğinden vücüt hatlarınızla inceleyip size şevkatle ve o kadarda arzu ile yaklaşacağını düşünerek bu gibi kaygılarınızı geride bırakabilirsiniz.

Bu dönemde cinsel yaşantınıza geri dönmek için acele etmek yerine kendinize biraz daha zaman verebilirsiniz. Çiftler cinsel birleşme beklentisi içerisinde olmadan daha farklı yöntemler kullanarak ilişkilerine yön verebilirler. Birbirleri ile rahatlıkla endişelerini ve isteklerini konuşabilirler. Duygusal açıdan çiftler bu dönemde birbirlerine dokunup, öperek belki de zor olacağını düşündükleri cinsellik sıkıntılarını bu sayede atlatabilirler.

Unutmayın ki erkekler de bu dönemde ereksiyon ve erken boşalma gibi sorunlar yaşayacaktır. Çiftler bu durumun geçici olduğunu, her iki tarafında bu sıkıntıları zamanla aşacaklarını bilmelilerdir.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:11 Mart 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.