BURADA STRES ATIYORLAR

A.A

Bu atölyede farklı mesleklerden kursiyerler hem stres atıyor hem de birbirinden güzel gemi, ev ve araba maketleri yapıyorlar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi  Maket ve El Sanatları Atölyesinde farklı meslek gruplarından kursiyerler hem  stres atıyor hem de birbirinden güzel gemi, tarihi ev ve eski arabaların  maketlerini yapıyorlar.

Kimi itfaiyeci, kimi dönerci, kimi turizmci, kimi emekli kimi öğretmen... Farklı meslek gruplarından insanları bir araya getiren ise maket yapımı.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin, Halk Eğitim Merkezinin katkıları ile  açtığı Maket ve El Sanatları kursunda bir araya gelen kursiyerler hiç bir ücret  ödemeden yalnızca yaptıkları maketin malzeme bedelini karşılamak üzere  istedikleri objenin maketini yapabiliyorlar.

Genellikle gemi maketi, tarihi ev, eski arabalar, müzik aletleri ve  tarihi mekanların maketlerini yapan kursiyerlerin el ürünleri, Büyükşehir  Belediyesine ait mağazalarda satışa sunuluyor.

Belediyenin, kentin simgesi olan Bandırma Vapuru'nun hediyelik eşya  olarak maketlerinin yapılması için yola çıktığı kursta sayıları 100'e ulaşan  kursiyerler, maket yapmaktan son derece keyif aldıklarını, hem stres attıklarını  hem de ortaya koydukları çalışmaların kendilerine büyük haz verdiğini ifade  etti.
        
İTFAİYECİ DE VAR TURİZMCİ DE
        
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde görev yapan Ahmet Uygun, İstanbul şehir hatlarında çalışmış  “Kalender” isimli buharlı vapurun maketini yaptığını söyledi.

Boş vakitlerinde kendini dinlemek amacıyla kursa başladığını belirten  Uygun, “İnsan bölge maketler yaptıktan sonra kendini dinlemek öte bir şey  olduğunun farkına varıyor. Ben bir şeyim diyebiliyorsun, bu emeği gördükten  sonra. Maddiyatla ölçülemeyecek bir şey. Haz veriyor insana” diye konuştu.

Ege bölgesinde turizmcilik yaptığını ve kış aylarını memleketi Samsun'da  geçirdiğini anlatan Rahmi Kılıç ise, boş vakitlerini geçirmek ve bir hobi edinmek  için kursa başladığını şimdi ise at arabalarının maketini yapmaya çalıştığını  söyledi.

Emekli Şerif Uyar da emekli olduktan sonra boşluğa düştüğünü, bunu aşmak  için atölyeye gelmeye başladığını ve maket yapmanın kendisine çok iyi geldiğini  ifade ederek, “Belli bir çalışma temposundan sonra boşluğa düşmek insanda bazı  sıkıntılar yaratıyor. Bunu aşmak ve aynı zamanda zevk aldığım bir iş olduğu için  kursa başladım” dedi.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Aralık 2009

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.