Böyle ayrılık olmaz!

Böyle ayrılık olmaz, böyle tweet atılmaz...

Böyle ayrılık olmaz, böyle tweet atılmaz... Ayrılık işi zaten yeterince zordu, teknolojinin artmasıyla kâbus halini aldı. Şimdiki ilişki bitirme modelleri olabildiğine acımasız, aleni, 140 harfe sığacak kadar da net. Artık konuşmaya gerek yok: Yeni trend, aşka son noktayı mesajla, sosyal medyayla, e-postayla koymak.

TARZ DEĞİLSİNİZ! Aşkınız bitti, işler yürümüyor. Malum konuşmayı yapma zamanı geldi. Nasıl? Yoksa siz hâlâ sevgilinizi bir kafeye çağırıp, “Sana layık değilim” demeyi mi planlıyorsunuz? Üzgünüz, demodesiniz, hiç tarz değilsiniz. Şimdiki trend, sevgiliyi olabildiğince aleni biçimde, sosyal medyanın muhtelif mecralarını kullanarak terk etmek. boyleayrilikolmazBU İŞ OLMUYOR “Böyle şey olur mu?” demeyin. İşin basit bir prosedürü var. Önce WhatsApp, SMS ya da Twitter’dan kısa bir “Bu iş olmuyor” mesajı. Sonra Facebook’tan arkadaşlıktan çıkarma, Instagram’da takibe son. Eğer ünlüyseniz ya da ortak arkadaş grubunuz genişse ‘biz’liği toplu maille ‘bitirme’ deklarasyonu. İşlem tamam!Siz sevgiliye ‘sepet havası’ çekerken, onun durumunun popüler deyişle ‘ben şok, ben iptal, ben vefat’tan öteye gidememesini de keyifle izliyorsunuz. Size “Ben de sana meraklıydım sanki” tarzı türü tweet’ler atıyor ya da başkalarıyla mutluluk pozları mı koyuyor. Engelleyin, olsun bitsin. İSTATİSTİKLER KONUŞSUN “Böyle şey olur mu?” demeyin. Mobile Phone Checker adlı telekomikasyon firması işi rakamlara dökmüş: Buna göre erkeklerin yüzde 73’ü ayrılırken yüz yüze konuşmak yerine WhatsApp, SMS, telefon konuşması veya sosyal medya hesaplarını kullanıyor. Kadınlar biraz daha insaflı. Yüzde 55’i kararını baş başa bir konuşmayla, yüzde 22’si telefonda, yüzde 6’sı sosyal medya aracılığıyla, yüzde 5’i e-posta yoluyla, yüzde 11’iyse telefonlarına çıkmayarak bildiriyor. Bir başka araştırmaysa ‘ayrılık mesajı’nın popülerliğini gösteriyor. MocoSpace adlı sosyal medya ağının 20 bin kişi üzerinde yaptırdığı araştırmaya göre katılımcıların yüzde 47’si en az bir kez mesajla terk edilmiş. KONUŞMAKLA KİM UĞRAŞACAK? Peki sizin ekranınıza “Buraya kadarmış” mesajı gelse ne yapardınız? Olayı bir mağdurdan dinleyelim: Hakan A, 25’inde bir genç... İsmini yazmamamız koşuluyla anlatıyor: Kız arkadaşıyla dört yıllık bir ilişkisi var. Gelecek planları tam gaz, onunla evlenme hayalinde. Okul bitince iş bulma stresine girmiş, aşkları rutinleşmiş. O süreci “İlişkimiz biraz sıkıntıya girdi” diye anlatsa da içten içe işlerin o kadar da kötü gitmediğini zannediyormuş: “Başka biriyle tanışmış, beni terk etti. Bunda sıkıntı yok; hayattır, olur böyle şeyler. Ama kararını bana Twitter’da bildirdi. Beni takipten çıkardı. Kaç kere aradım, açmadı. Birden ekranda ‘Yürümüyor, ben ayrılmaya karar verdim’ şeklinde bir WhatsApp mesajının çıkmasını unutamam. Çok duyuyordum böyle hikâyeler ama benim başıma gelmez sanıyordum. Hayat...” ÜNLÜLER NE YAPIYOR Hayatımdan unfollow ettim seni Instagram’ı nispet yapmak için kullanıp, twitter’dan ayrılık duyurmayı seçen ünlülerin de sayısı az değil. HÜRRİYET -  ASLI BARIŞ - İPEK İZCİ

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Aralık 2014Yayınlanma Tarihi:16 Aralık 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.