AZ SU İÇMEK RİSKİ ARTIRIYOR

DHA

Prof. Dr. Neriman İnanç, suyun canlıların yaşaması için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Suyun yaşam sıvısı olduğunu ifade eden Prof. Dr. İnanç, "Suyun besleyici özelliği yoktur. Fakat günlük beslenmemizde çok önemli bir besin öğesidir. Tükettiğimiz besinlerin sindirimi, emilimi, zararlı maddelerin vücuttan atılması, vücut ısısının hep aynı seviyede kalması, asit- baz dengesi suyun başlıca görevleri arasındadır" dedi.

Vücuttan idrar, dışkı ve ter yoluyla atılan suyu, içeceklerle ve besinlerle dışarıdan aldığımızı kaydeden Prof. Dr. Neriman İnanç, "Kaybettiğimiz su ne miktarda ise tekrar almak zorundayız. Hatta su tüketimimizi artırarak kalın bağırsak ve meme kanseri riskimizi azaltabiliriz ayrıca, bilişsel ve ruhsal durumumuzu düzeltebiliriz" diye konuştu.

Ramazan ayında su tüketiminin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. İnanç, "Yetişkin kadınların günde 2.2 litre, yetişkin erkeklerin ise günde 2.9 litre su tüketmesini öneriyoruz. Gerektiği kadar su tüketmediğimizde; ısı düzeninin bozulması, performans azalması, fiziksel performansın yüzde 20-30 düşmesi, baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik, titreme, fiziksel aktivite sürerse bayılma, bilinç kaybı hatta olası bir ölümle bile karşılaşabiliriz" dedi.

Prof. Dr. Neriman İnanç, Amerika'da yapılan bir araştırmada günde 2 bardaktan daha az su içenlere göre, 5 bardak su içen erkeklerde kalp hastalıkları riskinin yüzde 0.46, 3- 4 bardak su içen kadınlarda yüzde 0.54 oranında azaldığı sonucunun saptandığını belirtti.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:28 Ağustos 2009

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.