ASOSYAL KALMAYIN

ZAMAN

Ortama girdiğinizde, insanların ilgisi üzerinize çevrildiğinde heyecanlanıyor, soluğunuz daralıyor mu?
 

 

İş ortamında projenize çok iyi hazırlanmış sunum yapmaya başladığınızda yüzünüz kızarıyor, sesinizin titremesine hakim olamıyor musunuz? Kalabalık arasında sohbete katılmak yerine bir kenara çekilip dinlemeyi mi tercih ediyorsunuz? Tüm bunları yaşamak yerine yalnız kalmayı, insanlarla iletişiminizi kesmeyi tercih ediyorsanız "Utangaçlık hastalığı"na yakalanmışsınız demektir.

Dünyada her 10 kişiden birinin yaşadığı utangaçlık, aslında kişinin toplumda kendini gösterememesi, hem özel hem de iş hayatında başarısız olmasına yol açıyor.

Nadis Eğitim ve Danışmanlık'tan Uzm. Klinik Psikolog Şeyma Çavuşoğlu Itri, utangaçlığı kişinin içinden çıkamadığı bir duygusal çıkmazda dönüp durması olarak anlatıyor. Itri, utangaç bireylerin toplumda büyük bir sorun yaşadığına dikkat çekiyor.

Utangaçlığın ilerleyen dönemlerde panikatak, depresyon gibi ruhsal bozuklukları tetikleyebileceğini ifade eden Uzm. Klinik Psikolog Şeyma Çavuşoğlu Itri, utangaçlığın altındaki en büyük sebebin 'özgüven eksikliği' olduğunu söylüyor
 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:09 Temmuz 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.