ALZHEIMER'DA ÖNEMLİ ADIM

Bugün

Teksas Üniversitesi araştırmacıları, Alzheimer'a neden olan küçük bir protein beta-amiloide karşı aşı geliştirdi.

 


ABD Teksas Üniversitesi Southwestern Tıp Merkezi araştırmacıları, beyinde plak oluşturan ve Alzheimer hastalığının meydana gelmesinde rol oynadığı düşünülen küçük bir protein beta-amiloide karşı deneysel bir aşı geliştirdi.

7 yılda geliştirildi Bu aşı, betd-amiloide bağlanarak onu yok eden antikorları 10 kat daha fazla uyardı. Çalışma sonuçları Vaccıne Dergisinde yayımlandı ileride yapılacak çalışmalarda bu aşının güvenlilik profili incelenecek ve zihinsel fonksiyonu koruyup korumadığı araştırılacak.

Geliştirilen DNA aşısı beta-amiloid içermemekle birlikte, proteini kodlayan küçük bir parça beta-amiloid geni içeriyor.

Araştırmacılar küçük altın tanelerini beta-amiloid DNA'sı ile kapladı ve denek hayvanlarının kulaklarından enjekte etti, Vücuda girince DNA immün yanıtı uyardı ve beta-amilode karşı antikor üretildi.

Dr Roger Rosenberg, aşının 7 yılda geliştirildiğini ve önemli bir toksisiteye neden olmazsa insanlar için kullanımını da geliştireceklerini dile getirdi.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:07 Ocak 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.