Ağız kokusunu önlemek için

Ağız kokusu, sosyal hayatı büyük ölçüde etkileyen ve bireylerin günlük yaşantılarını sınırlayan ciddi bir rahatsızlıktır.

Bu sorundan mustarip olan bireyler bu durumdan rahatsızlık duydukları ve aslında büyük ölçüde de çekindikleri için kendilerini arkadaş çevrelerinden uzaklaşmak zorundaymış gibi bile hissedebilmektedirler. Ancak her rahatsızlıkta olduğu gibi ağız kokusunu önlemek için de birbirinden farklı birçok yol bulunmaktadır.

Ağız Kokusunun Nedenleri Nelerdir?

Ağız kokusunu önlemek için uygulanabilecek yollara bakmadan önce ağız kokusunun nedenlerine de değinmek gerekmektedir. Ağız kokusunun ana nedeni ağızda bulunan bakterilerdir. Bakteriler dışında diş ve diş etlerinde görülen rahatsızlıklar -özellikle dişlerdeki çürükler- ağızdan nefes almak, mide problemleri, üst solunum yolu enfeksiyonları, karaciğerde veya bağırsaklarda görülen hastalıklar, dilde oluşan mantarlar vb. gibi birçok neden ağız kokusuna yol açabilmektir.

Ağız kokusu problemini önlemek için öncelikle bu rahatsızlığın nedenini bulmanız gerekmektedir. Doğru yöntemler uygulayarak ağız kokusu probleminizin önüne geçebilirsiniz. Peki ağız kokusundan mustarip olan kişiler bu durumun çözümü için neler yapabilirler?

Ağız Kokusu Problemini Önlemek İçin

Bir doktora göründükten ve probleminizin asıl ana sebebine ulaştıktan sonra ağız kokusunu önlemek için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Öncelikle diş ve diş eti şikayetleri yüzünden ağız kokusu problemi çekiyorsanız bir diş hekimine görünmelisiniz. Diş hekiminizin uygulayacağı tedavi yöntemleri ile bu durumdan kurtulabilecek aynı zamanda da dişlerinizdeki veya diş etinizdeki ana sıkıntıyı da çözüme kavuşturmuş olacaksınız. Bunun dışında midenizde, bağırsaklarınızda veya karaciğerinizde bulunan bir rahatsızlıktan dolayı ağız kokusu çekiyorsanız doğru ilaç tedavileri ile bu durumu atlatabilirsiniz. Tüm bular dışında bol bol su tüketerek, diş ve diş eti sağlığına dikkat ederek, düzenli olarak dişlerinizi fırçalayarak ve tabii düzenli olarak kontrollere giderek bu rahatsızlığın önüne geçebilirsiniz.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Mayıs 2019Yayınlanma Tarihi:28 Ocak 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.