Deprem Travma Psikolojisi

100 yaşına kadar yaşamak için...

100 yaşına kadar yaşamak için almanız gereken 7 karar…

100 yaşına kadar yaşamak için...

100 yaşına kadar yaşamak için almanız gereken 7 karar…

İş o yaşa gelmekle bitmiyor, maharet 100’ünde de sağlıklı olmakta. Bu adımlarla yaşam sürenizi iyi bir şekilde arttırın.

uzunyasamakSOSYAL İZOLASYON = 15 SİGARA Sosyalleşmek aslında çok önemlidir. çünkü sosyal izolasyonun verdiği zarar günde 15 sigaraya eşit. Ne yapın edin, haftada bir dışarı çıkıp arkadaşlarınızla buluşmayı deneyin.

HAFTADA 3 ORGAZM Yapılan yeni araştırmalar haftada 3 kez orgazm olmanın 12 yıla kadar daha genç görünmemize yardımcı olabileceğini gösteriyor. GÜNDE 7 CEVİZ 2-3 ay boyunca günde 7 ceviz yemek obezite riskinizi düşürür. Haftada 5 gün çiğ kuruyemiş tüketmek yaşam sürenizi 3 yıl uzatabilir! YATAĞA 1 SAAT ERKEN GİRİN 7 saatin altında uykunuzdan kaybettiğiniz her saat kalp krizi ve felç riskinizin 16 kat artması anlamına gelir. Ama geceleri bir saat erken uyumak yaşam sürenizi uzatır. GÜNDE EN AZ 20 KAHKAHA Kahkaha atmak bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve kalori yakmamıza yardımcı olarak yaşam süremizi uzatır. Sık sık kahkaha atarak yaşamınızı uzun tutun. YÜZDE 80 DOYMAK YETER Eğer %80 doyduğunuzda yemeyi bırakırsanız vücudunuzda hücrelerinizi yaşlanma hasarına karşı koruyan bir metabolizma gelişir ve daha az yaşlanırsınız. MOR BESİNLER TÜKETİN Yabanmersini, nar, kırmızı şarap gibi mor tonlarındaki besinleri tüketerek nöronlarınızı koruyabilir ve beyninize giden kan akışını arttırabilirsiniz. PROF. DR. MEHMET ÖZ
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Seçim döneminde medya kullanımını kısıtlamak ruh sağlığı için önemli.
  • Nevrotik bozukluk güvensizlik, kaygı, huzursuzluk, nefret, odaklanamamak, plansızlık gibi belirtilerle ortaya çıkan bir duygu durum bozukluğudur.
  • Sorumluluk duygusu, insanın hayata adapte olmasını sağlayan bir duygu. Öyle ki henüz bir yaşından itibaren eğitimle çocuğa kazandırılması gereken bir
  • Sağduyu, huzur ve güvenliğin korunmasında önemli!
  • Bireysel kimliğin yitirilmesine yol açan zihinsel ve fiziksel bir sorun: Tükenmişlik Sendromu.
  • Belirsizliği çözmeye çalışmak öfke ve tahammülsüzlüğü arttırır. Belirsizliklerle yaşamayı öğrenelim ve onları kucaklayalım.
  • Randevu Al