ZİNDE KALMANIN SIRRI

Hürriyet Aile

Spor yapacak vaktiniz mi yok? Beslenmenize çok dikkat edemiyor musunuz?  Uzmanlar püf noktaları açıkladı.

 


Buna göre, her gün iki litre su veya meyve suyu içmek, otobüsten bir durak önce inip yürümek, iş yerinde egzersiz yapmak ve her sabah 10 şınav çekmek, zinde kalmayı sağlıyor. Zinde kalmak için öğle tatilinde hava kötü de olsa iş yerinizin çevresinde mutlaka bir iki tur atın. Her gün 2 litre su veya meyve suyu için. Uzmanlar, bunu gün boyu değil de bir kerede halletmeyi düşünenleri, mide fesadına uğrayabilecekleri konusunda da uyarıyor.

YAĞDAN VAZGEÇEMEYENLER

Yağdan vazgeçemeyen kişilere ise, ekmek üstünde çok az tereyağına müsaade eden uzmanlar, yemeklerde ise sadece zeytinyağı kullanılması gereğine dikkat çekiyor.

Zinde kalmak için tatlılardan uzak durulmasını ve balık eti ile sebze yenilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, her gün bir litre süt içilmesini veya 200 gram yağsız peynir yenilmesini öneriyor.

ARABADAN BİRAZ UZAKLAŞIN

Arabanın hiçbir zaman günde iki saatten fazla kullanılmamasını isteyen uzmanlar, "Bakkala veya iki sokak ötede oturan arkadaşınıza sakın arabayla gitmeyin" uyarısında bulunmayı da ihmal etmiyor.

Ayrıca yürümenin de zindeliğin formüllerinden olduğu belirtiliyor. "Belediye otobüsüyle yolculuk ediyorsanız, bir durak önce veya sonra inin. Kalan mesafeyi de yürüyerek gidin. İsterseniz, hiç otobüse binmeden, yürüyerek yolculuk da edebilirsiniz" tavsiyesi veriliyor.

KAHKAHA ATMAK EN İYİ EGZERSİZ


Zindelik için, günde en azından bir kere kahkaha atılmasını öneren uzmanlar şöyle diyor: "Üç öğün ağır yemek yerine, günü 7-8 öğün hafif şeyler atıştırarak geçirin. Zamanla aşırı kilolardan kurtulduğunuzu göreceksiniz. Her yemekten önce bir büyük bardak su için. Böylelikle fazla yemek de yemezsiniz.” 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:03 Nisan 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.