Yaşlanma psikolojisi ve botoks bağımlılığı

Botoks yaptırmak doğru mu? Hangi aşamadan sonra botoks bağımlılık kabul edilir. Yaşlanma psikolojisi nedir? İşte hepsinin cevabı.

Botoks yaptırmak doğru mu? Hangi aşamadan sonra botoks bağımlılık kabul edilir.  Yaşlanma psikolojisi nedir? İşte hepsinin cevabı.

Dünyada botoks bağımlılığı artıyor. Küçük bir kırışıklığa dahi tahammül edemeyen binlerce kişi botoks yaptırarak kırışıklıklarından kurtulmaya çalışıyor. Peki botoks yaptırmak doğru mu? Hangi aşamadan sonra botoks bağımlılık kabul edilir. Dr. Özlem Mestçioğlu Gökmoğol botoks psikolojisini A haber’de anlattı. Meltem İnan’ın sunduğu, A haberde yayınlanan “Yaşasın Haftasonu” programına konuk olan Üsküdar Üniversitesi Nöropsikiyatri Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi Etiler Polikliniği Psikiyatri Uzmanı Özlem Mestçioğlu Gökmoğol, yaşlanmaya bağlı artan botoks bağımlılığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Sedat Özkan’ın; “Botoks bağımlıları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artıyor. Küçücük bir kırışıklığa bile tahammül edemediği için sürekli botoks yaptıranlarla ilgili "Bu kişiler cinsel doyumsuzluk yaşıyorlar" yönündeki açıklamaları gözleri botoks psikolojisine çevirdi. Botoksun yaşlanma korkusuyla özdeşleyen bir durum olduğunu ifade eden Dr. Özlem Mestçioğlu Gökmoğol, botoksu tatminsiz olma ve yaşlanmadan korkma hali olarak tanımladı. Mestçioğlu Gökmoğol doğallığı bozan her şeyin hastalık olarak kabul edilebileceğini söyledi. “ Bakım doğal ve olması gereken bir şey. Herkesin belli yaşlarda bakım yapması gerekir. Ancak kişi ne kadar bakımlı olursa olsun fizyolojik olarak zaman bağlı yıpranma ve yaşlanma söz konusu oluyor. Yaşlanmanın getirdiği belli değişiklikleri kabul etmek gerekiyor. Her yaşın kendine has güzelliği var ve bunları kabullenmek gerekir. Aksi halde kabullenmemek, savaşmak zorlukları da getirecektir. Sürekli botoks yapıldığında bir süre sonra kişinin doğal dokusu bozuluyor. Mimiklerini kullanamaz hale geliyor. Doğallığı bozan her şey hastalık olarak sayılır. Yaşlılık doğal bir durum, bunu kabul etmek gerekir.” 

Şaban Özdemir (NPGRUP)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:02 Nisan 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.