Yaratılış gerçeği tartışılacak!

1.Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi 30 Kasım -2 Aralık 2017 tarihleri arasında, Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek.

Evrim ve yaratılış yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanının katılımıyla ele alınacak. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, onursal başkanlar arasında yer aldığı kongrede bir konuşma yapacak. Kongrede Kur’an ve müspet bilimler ışığında yaratılış gerçeği tartışılacak.

Üsküdar Üniversitesi ve Harran Üniversitesi ortaklığında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka ve Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan’ın kongre başkanlığında 1. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, 30 Kasım - 2 Aralık 2017 tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek.

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Büyük Amfi’ de yapılacak kongrede yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı ve konunun uzmanları bir araya gelecek. Kongrenin davetli konuşmacıları arasında Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da bulunuyor.

Kongrenin onursal başkanları arasında Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın yer alıyor.

Kongrede, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın "Ben Müslümanım ve Allah’a inanıyorum. Evrime inanmak gibi bir şey yoktur, Evrim bir gerçektir ve inanç meselesi değildir.” sözleri üzerine tekrar tartışma konusu olan evrim teorisinin yanı sıra önemli konular da tartışılacak.

Kongrenin konuları arasında “Kur’an ışığında yaratılış gerçeğinin değerlendirilmesi”, “Müspet bilimler ışığında yaratılış gerçeği”, “Evrimci görüşün sorgulanması”, “Yaratılışın gaye ve hikmetleri”, “Yaratıcıyı tanıma ve anlama”, “Ders kitapları müfredatının yaratılış gerçeği açısından değerlendirilmesi”, “Basın, medya ve belgesellerde yaratılış gerçeğine bakış” yer alıyor.

EVRİM TARTIŞMALARIYLA TOPLUM BİRBİRİNE DÜŞMAN HALİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR!

Kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan kongre başkanları Prof. Dr. Mehmet Zelka ve Prof. Dr. Hasan Akan kongrenin yapılış amacına ilişkin şunları söyledi.

Gün geçmiyor ki, her hangi bir basın yayın organında evrim ve yaratılış konusunda bir tartışma olmasın. Tabi her seferinde birbirinin fikirlerini reddedenler, birbirine düşman haline getirilenler. Hiç bir toplantıda ve oturumda evrim konusunda tam fikir birliğine varmış taraflar göremezsiniz. Niçin? Çünkü evrim 30’dan fazla terim ve tabir yerine kullanılıyor. Dolayısıyla evrimden kimin ne kastettiği anlaşılmıyor. Diğer taraftan bu konudaki bir takım felsefî düşünceler, bilimsel bilgi gibi takdim ediliyor. Toplumun fertleri birbirine düşman haline getirilmeye çalışılıyor.

İşte burada gözden kaçan bir şey var. Masa üzerinde kâğıttan yapılmış çiçeğin mutlaka ilim, irade ve kudret sahibi bir ustasının bulunduğunu, tesadüfen ve tabiatın eseri olamayacağını ısrarla vurguluyoruz. Aynı masada saksı içerisinde çiçek açıp meyve veren çiçeğin tabiatın eseri olduğunu iddia ediyoruz. Gözlüğün ustasının mutlaka olduğunu ama gözün ustasının bulunmadığını belirtiyoruz. Sizce burada bir terslik yok mu?

Bu evrim ve yaratılış konusunun kendi ilim platformunda tartışılmasının, onun bu platformdan çıkarılarak ideolojik düşüncelere alet edilmesinin de önüne geçeceği kanaatindeyiz.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Kasım 2017Yayınlanma Tarihi:20 Kasım 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.