VÜCUDUN EN YARARSIZ 10 YERİ

e-kolay.net

Peki nereleri ve neden kullanılamıyor? İşte en az kullanışsız olandan en çok olana doğru insanın yararsız bölümleri..

1. Erkek memesi
Yararsızdır çünkü.. Niçin bilmiyoruz?

2. Apandisit
Apandisit sindirime yardımcı bir organancak kolay sindirilebilir besinler yenilmeye başladığından beri önemi oldukça azaldı.

3. 20'lik dişleri
20'li yaşlara doğru çenenin en sonunda 20'lik dişleri çıkar. Çabuk çürür ve tedavi süreci çok ağrılıdır.

4. Saçları diken diken eden Arrector pili kası
Arrector pili kası şimdilerde sadece saçların dik ve inatçı durmasını sağlıyor.

5. Kuyruk sokumu kemiği
Omurganın uzantısı kuyruk sokumu kemiği insan vücudunda omurga ile ilişkilidir ancak hala tam olarak işlevi anlaşılamamıştır.

6. Bademcikler
Enfeksiyona dayanıksızdırlar ve şişerler. Eğer 30'larınızda hala bademcikleriniz varsa hastalıklara karşı dayanıklı ve başarılı sayılırsınız.

7. Adenoidler / Bezeler
Adenoidler bakterileri toplar ama şiş ve enfeksiyona karşı dayanıksızdır. Adenoidler zamanla ve yaşla küçülürler ve kaybolurlar.

8. Sinüsler
Doktorlar sinüslerin gerçekten ne işe yaradığını henüz bilmiyorlar ve bizde onlardan çok var. Gözlerimizi koruma, sesimizin tonunu ayarlama gibi görevleri olabilir.

9. Vücut kılları
Bizden önce yaşayanların daha tüylü oldukları kesin. Bu tüylerin giderek azalması insanların ısınmak için farklı şeyler denemelerinin sonucu olabilir mi?

10. Plica semilunaris
Çocuğunuz bunu ilk defa duyuyor olabilirsiniz ancak üçüncü bir göz kapağına sahibiz. İki gözünüzü iyice açtığınızda göz yaşınızın geldiği bölüm ile göz beyazı arasında yer alır. Bu küçük göz kapağı kuşlar, kertenkele ve köpek balığı gibi hayvanlarda üçüncü göz kapağını oluşturan zardır. İnsanlarda konjonktivanın yarım ay şeklinde kıvrılmasıyla oluşmuştur.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Şubat 2009

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.