Deprem Travma Psikolojisi

Uykusuzluk beyin hücrelerini etkiliyor

Uykusuzluğun farelerde beyin hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktı.

Uykusuzluk beyin hücrelerini etkiliyor

Uykusuzluğun farelerde beyin hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktı. uykusuzlukUykusuzluğun sanılandan çok daha ciddi sorunlara yol açabileceği ve beyin hücrelerini etkilediği ortaya çıktı.

UYKU SORUNLARINIZI ÇÖZÜN

Sonuçları “Journal of Neuroscience” dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, uzun süre uykusuz kalan farelerin bir takım beyin hücrelerinin yüzde 25'inin öldüğü gözlendi. Araştırma çerçevesinde, laboratuvar ortamında, fareler, modern yaşamda gece vardiyaları ve uzun çalışma saatlerinin neden olduğu türde uykusuzluk çekmeleri için uyanık tutuldu. Pennsylvania Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bir ekip, uykusuz kalan farelerde, beyni alarmda tutan hücreleri inceledi ve gece vardiyasında çalışanlarınkine benzer bir uyku düzenine tabii tutulan hayvanların beyin sapındaki hücrelerin yüzde 25'inin kaybolduğu gözlendi. Bu durumun insanlar için de geçerli olup olmadığının anlaşılması için daha fazla araştırma yapılması gerektiği belirtilirken, bilim adamları, ileride beyni uykusuzluğun yan etkilerinden koruyacak bir ilacın geliştirilebileceğini düşünüyor. AFP
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Bireysel kimliğin yitirilmesine yol açan zihinsel ve fiziksel bir sorun: Tükenmişlik Sendromu.
  • Belirsizliği çözmeye çalışmak öfke ve tahammülsüzlüğü arttırır. Belirsizliklerle yaşamayı öğrenelim ve onları kucaklayalım.
  • Ruh sağlığı sorunlarına sosyal işlevsellik programı ile destek.
  • Ergenlerden kırk yaşında insan olgunluğunu bekleyemeyiz. Korumacı ailelerin çocukları “Peter Pan Sendromu” yaşayabiliyor.
  • Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi, Sema meditasyonu sırasında semazenlerin işlevsel beyin aktivitesindeki değişiklikleri araştırdı.
  • Randevu Al