Süt odası performansı!

Türkiye’de çalışan kadınların yüzde 40’ı anne olduktan sonra iş yaşamından uzaklaşıyor.

Kadınların iş yaşamında desteklenmesini sağlamak için yapılması gerekenlerden biri de çalışma ortamlarında kadın çalışanların anne olduklarında çocuklarını ellerinden gelen en uzun süreyle anne sütüyle beslemelerini sağlamak. Çünkü çalışan kadınların işe bırakma nedenleriyle ilgili olarak yapılan araştırmaların sonuçlarında annelerin büyük çoğunluğunun çocuk bakımı konusunda destek göremediği için iş yaşamından uzaklaştığı ortaya çıkıyor.

Philips Avent bu amaçla şirketlerde maliyeti 1200 lira olan süt sağım odaları kurmaya başladı. Bu projelerini psikiyatrist Prof. Dr. Tarık Yılmaz’ın kurduğu ÇADEV (Çalışan Destek Vakfı) işbirliğiyle hazırlayan Philips Avent ‘Süt Saatim’ adıyla başlattığı projede ilk adımda Digitürk ve BP’ye süt sağım odası kurdu.

Philips Avent’in Tüketici Ürünleri Genel Müdürü Milena Elmasoğlu, amaçlarının kadın çalışanların rahat, konforlu ve hijyenik bir ortamda sütlerini sağıp, saklayabilmelerini sağlamak olduğunu anlatırken, ‘Kadın çalışanlar en çok anne olduktan sonra iş yaşamında zorlanıyor.

Desteklenmeye ihtiyaçları var” dedi. Tarık Yılmaz ise 55 ilde 0-2 yaş grubunda bebeği olan farklı sektördeki 750 kadın çalışanla görüşerek ‘Süt Sağma Odaları Araştırması’nın hazırlandığını belirterek şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Sütünü sağan kadınların çalışma ortamlarında performansı artıyor. Sütünü sağmak kadınlara mutluluk veriyor. Süt sağan anneler ‘kariyerimden kopmadan anne olmanın mutluluğunu yaşıyorum’ mesajını veriyor.”

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:07 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.