SINAVLAR TATİLİ UNUTTURUYOR

A.A

Uzun süren hazırlık maratonunun ardından 6 Haziranda SBS'ye, 14 Haziranda da ÖSS'ye girerek maratonun ilk etabını tamamlayan öğrenciler, 10 Temmuzda SBS, 12 Temmuzda da ÖSS sonuçlarının açıklanmasıyla maratonun ikinci etabı olan tercih sürecini tamamlamanın çabası içerisine girdi.

Öğrenciler, sınavda aldıkları puanla hangi lise ve üniversiteye girebileceklerinin ince hesaplarını yaparken, aile ortamlarındaki sohbetlerde ise sürekli çocukların bu durumu ele alınıyor.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Alanlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Gümüş, son yıllarda yaz aylarının huzur ve sükunetini, SBS ve ÖSS sonuçlarının bozduğunu söyledi.

"BÜTÜN BİR YAZ KABUS..."

Sınav, tercih ve kayıtların yaz dönemine denk düştüğünü belirten Gümüş, şöyle konuştu:

"Özellikle temmuz, sınav sonuçlarının açıklandığı ve okul başvurularının yapıldığı, gençlerin kaderlerinin belirlendiği bir ay. Bu dönemde kaygılar tavan yapıyor, hayaller ve uykuları karabasan basıyor, gencecik, pırıl pırıl çocuklar ve gençler hayata başlamadan umutsuzluğa kapılıyor."
Gümüş, ardından tercih ve ek kontenjanların açıklanmasıyla bu sürecin ağustos ayına kadar kaydığını belirterek, "Sonuçta bütün bir yaz tüm aileler ve toplum için bir kabusa dönüşüyor" dedi.

Bu dönemde ailelerin tek gündeminin, çocuklarının aldıkları puanla nereye gidebileceği ve hangi bölümleri seçebileceği olduğunu anlatan Gümüş, "Çocuklar ise sohbet ortamlarında sürekli kendi durumlarının gündeme gelmesinden dolayı psikolojik olarak olumsuz yönde etkileniyorlar" diye konuştu.

"HAZİRANA KADAR YENİ OKULLARA GEÇİŞLER TAMAMLANMALI"

SBS ve ÖSS'nin nisan ayına çekilerek okul dönemi bitmeden yapılması gerektiğini ifade eden Gümüş, şunları kaydetti:

"Sınavların bu dönemde yapılmasıyla öğrencilerin haziran ayına kadar yeni okullara geçişleri tamamlanmalı. Böylece hem aileler hem de öğrenciler verimli bir yaz geçirirler. Ayrıca öğrenciler, daha düzenli dinlenebilmelerinin yanında kendilerini geliştirebilecekleri çeşitli kurslara yazılarak hayata farklı şekilde hazırlanabilecekleri işleri de yapabilirler."


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Temmuz 2009

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.