Deprem Travma Psikolojisi

Şiddeti önlemenin yolu

Şiddeti önlemede ulusal eylem planına ihtiyaç var.

Şiddeti önlemenin yolu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen "Aile Merkezli Koruyucu ve Önleyici Sosyal Politikalar" konulu 6. Aile Şurası sona erdi. Şuraya katılan Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy şiddeti önlemede ulusal bir eylem planına ihtiyaç olduğunu söyledi.

uskudar_siddetAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen "Aile Merkezli Koruyucu ve Önleyici Sosyal Politikalar" konulu 6. Aile Şurası sona erdi. Şuranın kapanışında, komisyon başkanları sonuç bildirgelerini katılımcılarla paylaştı.

Bu kapsamda, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy da şiddet, istismar ve bağımlılıkla mücadele komisyonunda görüşülen konulara ilişkin ortaya çıkan önerileri anlattı. "ŞİDDETİ ÖNLEMEYE YÖNELİK BİR ULUSAL EYLEM PLANINA İHTİYACI VAR"

Şiddet, bağımlılık ve istismarın birer bulaşıcı hastalık gibi görülüp o şekilde mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Atasoy, "Şiddet göstermeyen hiç göstermesin, şiddete uğramayan hiç uğramasın, istismar edilmemiş olan hiç istismar edilmesin, birini istismar ve ihmal etmeyen hiç etmesin. Benzer şekilde de herhangi bir maddeye veya olaya bağımlı olmayan hiçbir zaman olmasın. Bu, koruyucu hekimliğin başlıca hedefidir ve en kısa yoldan, en ucuz bir şekilde toplumu sağlıklı, güvenli bir geleceğe taşıyacak olan tekniktir" diye konuştu. Şiddeti önlemeye yönelik ulusal eylem planına ihtiyaç olduğuna karar kıldıklarını anlatan Atasoy, istismar ve ihmalle mücadelede ailelerin bilgi eksiklileri olduğunu söyledi.

GEBE KADINLAR DOĞUM SONRASI 2 YIL İZLENMELİ

Atasoy, özellikle gebe kadınların doğum sonrası iki yıl izlenmesi gerektiğine işaret ederek, ayrıca evden kaçan ve kaçırılan çocuklarla ilgili sağlıklı bilgi toplanması ve değerlendirilmesinin gerektiğini, buna uygun politikaların oluşturulması konusunda fikir birliğine vardıklarını kaydetti. Bu konuda ellerinde sağlıklı ve güvenilir veri bulunmadığını dile getiren Atasoy, resmi makamların kayıp çocuklarla ilgili sosyal medya ve kitle iletişim araçlarını etkin biçimde kullanması gerektiğini ifade etti. Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından 500'e yakın kişinin katılımıyla yapılan ve 3 gün süren şurada, çocuklara karşı işlenen suçlarla mücadele de çok yönlü bir şekilde ele alındı. Şurada, yaşlılık, engellilik ve süreğen hastalıklar, çocuk, ergen ve gençlik, şiddet, istismar ve bağımlılıkla mücadele, aile ve evlilik danışmanlığı ve rehberliği, aile eğitimleri, internet ve iletişim teknolojilerinin toplumsal etkileri tartışıldı.
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Psikiyatri, ruhsal bozuklukların ve duygusal ve davranışsal bozuklukların kökeni, teşhisi, önlenmesi ve yönetimi ile ilgilenen tıp dalıdır. Bu nedenle
  • Metabolik sendrom, kalp hastalığı, diyabet, felç ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalık türüdür. Metabolik sendromun altında yatan nede
  • Kadın-erkek ilişkilerinde en kritik soru bu olsa gerektir. Evliliğin başlangıcında romantik duygular daha baskındır. İkinci dönemde kişilik ve güç çat
  • Nikotin bağımlılığı Kalp hastalığı, felç, kanser, akciğer hastalığı ve diğer birçok sağlık durumu riskinizi artırmanın yanı sıra, sigara içmek beynini
  • Özgüven, özsaygı, özdeğer gibi kavramları içeren ego, genler ve stres gibi pek çok faktörden etkileniyor.
  • Krampların nedenleri nelerdir? Krampların nedeni tuz eksikliği midir? Bu ne kadar doğru? Kramp sırasında ne yapmak gerekir?
  • Randevu Al