Deprem Travma Psikolojisi

Sıcak havada bunlara dikkat!

İşte yaşanan sıcak günler dikkat edilecekler...

Sıcak havada bunlara dikkat!

İşte yaşanan sıcak günler dikkat edilecekler... Son günlerde artan sıcaklıklara, artan nem oranları da eklenince sıcaklık daha da fazla hissedilmeye ve sağlığımızı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Hisar Intercontinental Hospital Klinik Laboratuvarlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalıkları olanların bu dönemde dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

sicakTansiyon, kalp hastalığı, diyabet ve obezite gibi sağlık problemleriniz varsa, özellikle güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayın. Yaz ayları sizin için bronzlaşma ayları olmasın. Bronzlaşırken gerekli önlemleri alın. Güneşin olumlu yararlarının yanı sıra deri üzerindeki lekelerden, deri yaşlanmasına, kanserlerine varıncaya kadar zararlarını da göz ardı etmeyin. Çok uzun süren ağır egzersizlerden kaçının. Egzersizlerinizi sabah ve akşam saatlerinde yapın. Giyiminize her zamankinden daha fazla özen gösterin. Giydiğiniz kıyafetlerin sağlıklı olmasına, terleme yapmayacak veya teri emecek pamuklu, açık renkli ve rahat olmasına özen gösterin. Sentetik (naylon) oranı yüksek gömlek, pantolon, çorap, iç çamaşırı giymekten kaçının. Güneş gözlüğü kullanın. El ve yüz temizliğine, her zamankinden daha çok dikkat edin. Her fırsatta duş alın. Aşırı terleme ve sıcak çarpması belirtileri olduğu zaman, gölgelik bir yerde dinlenin. Klimaları sağlığınıza zarar vermeyecek şekilde kullanın. Klimanın derecesini ayarlarken dikkatli olun. Tam karşısında oturmayın ve uyumayın. Havalandırma panelinin yönünü çevirin, gerekirse kapatın. Terleme ile sıvı kaybını telafi için, su, soda, ayran, çay gibi şekersiz ve asitsiz içecekler tüketin. Soğuk içeceklerin, çok soğuk olmamasına dikkat edin. Gerek yolculuk sırasında molalarda, gerekse alışveriş sırasında, araç içinde çocuğunuzu bırakmayın. HİSAR HOSPITAL  
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Seçim döneminde medya kullanımını kısıtlamak ruh sağlığı için önemli.
  • Nevrotik bozukluk güvensizlik, kaygı, huzursuzluk, nefret, odaklanamamak, plansızlık gibi belirtilerle ortaya çıkan bir duygu durum bozukluğudur.
  • Sorumluluk duygusu, insanın hayata adapte olmasını sağlayan bir duygu. Öyle ki henüz bir yaşından itibaren eğitimle çocuğa kazandırılması gereken bir
  • Sağduyu, huzur ve güvenliğin korunmasında önemli!
  • Bireysel kimliğin yitirilmesine yol açan zihinsel ve fiziksel bir sorun: Tükenmişlik Sendromu.
  • Belirsizliği çözmeye çalışmak öfke ve tahammülsüzlüğü arttırır. Belirsizliklerle yaşamayı öğrenelim ve onları kucaklayalım.
  • Randevu Al