Psikiyatri uzmanları buluşuyor

Psikiyatri uzmanları, İnteraktif Psikiyatri Eğitim Kongresi’nde buluşacak.

Antalya’da 10-13 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek İnteraktif Psikiyatri Eğitim Kongresi’nde (İPEK) güncel ve yeni psikofarmakolojik, psikodinamik ve bilişsel yaklaşımlı tedaviler ele alınacak. Dünyadaki aktüel ve yeni tedavilerin de konuşulacağı kongrede NPİSTANBUL Beyin Hastanesi uzmanları da konuşmacı olarak yer alacak.

İnteraktif Psikiyatri Eğitim Kongresi (İPEK) bu yıl 10 - 13 Ekim tarihlerinde Antalya’da gerçekleşecek. Ülkemizden ve dünyadan uzmanların bir araya geleceği kongreye NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nden uzmanlar da konuşmacı olarak katılacak.

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Amatem Koordinatörü Prof. Dr. Nesrin Dilbaz “Depresyon tedavisinde beklemek mi? Eklemek mi?” ve “Şizofrenide Metakognitif Tedavi” başlıkları altında iki konuşma yapacak. NPİSTANBUL Beyin Hastanesi uzmanları Prof. Dr. Sermin Kesebir, Prof. Dr. Hüsnü Erkmen ve Doç. Dr. Işıl Göğcegöz sunumlarıyla yer alacak.

Neden şizofreni için bilişsel eğitim?

Kongre kapsamında “Şizofrenide metakognitif tedavi” başlıklı bir sunum yapacak olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Amatem Koordinatörü Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, “Şizofreni, karmaşık bir psikiyatrik hastalıktır. Çekirdek belirtileri sanrılar ve hallüsinasyonlardır. Antipsikotiklerle psikofarmakolojik tedavi halen şizofreni tedavisinin birincil şeklini temsil etmektedir. Bununla birlikte, şizofreni tedavisi için geçmiş köklü psikoterapiye karşı çekinceler giderek daha fazla sorgulanmaktadır. Antipsikotiklere çok az yanıt veren ya da hiç cevap vermeyen ya da yan etkileri ve içgörü eksikliği nedeniyle tedaviyi bırakan hastaların sayısının yüksek olması nedeniyle tamamlayıcı psikoterapötik ve bilişsel tedavi stratejileri konusundaki araştırmalar giderek daha önemli hale geliyor. İnteraktif Psikiyatri Eğitim Kongresi’nde şizofrenide bilişsel ve metabilişsel uygulamalarını konuşacağız” dedi.

Güncel tedavi yaklaşımları paylaşılacak

Psikiyatride güncel ve yeni psikofarmakolojik, psikodinamik ve bilişsel yaklaşımlı tedavilerin interaktif biçimde ele alınacağı kongrede NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Sermin Kesebir, ‘’Bipolar depresyon ve tekrarlayıcı majör depresyonun klinik ayırımı (aile öyküsü olmayan ya da bilinmeyen bir hastada) ve tedavileri hanbelirtilere göre yapılır ?’’ başlıklı bir sunum yapacak. “2019 Yılında Duygu Durumu Bozukluklarında Güncel ve Akılcı Tedavi Yaklaşımları” başlıklı panelde gerçekleşetireceği sunum kapsamında ön bilgi veren Prof. Dr. Sermin Kesebir, “Bu yıl 4 gün sürecek olan İnteraktif Psikiyatri Eğitim Kongresi’nde hem ülkemizden hem de dünyadan önemli isimler yeni tedavi yöntemleri ve yaklaşımları ile ilgili bilgiler paylaşacaklar. Ben de sunumumda ‘Bipolar depresyon ve tekrarlayıcı major depresyonun klinik ayırımı ve tedavileri hangi belirtilere göre yapılır’ konusunu ele alacağım.  Aile öyküsünde bipolar bozukluk tanılı bir bireyin bulunması, o sıradaki depresyonun bipolar depresyon olarak değerlendirilmesi gerekliliğinin en güçlü öngörücüsüdür. Bipolar ve tekrarlayıcı depresyonun ayırımında gözönünde bulundurulması gereken ikinci önemli nokta karma belirtiler dediğimiz, birbirine zıt belirtilerin bir arada bulunmasıdır. Üzüntü ve öfke gibi, uykuya dalma güçlüğü ve sabah kalkamamak gibi. QEEG/Beyin haritalama bipolar ve tekrarlayıcı depresyonun ayırtedilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.  Kongredeki sunumumda beyin haritalamanın tedavi seçeneklerini belirleyiciliği, tedavi yanıtını öngörücülüğü ile ilgili klinik verileri paylaşacağım” dedi.

Yeni araştırma alanı: Kimerizm

“Psikiyatrik hastalıkların etiyolojisinde yeni bir yaklaşım; Kimerizm” başlıklı konuşma yapacak olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Erkmen ise “Bir kişide birden çok genetiğin bulunmasının bazı hastalıklara neden olabileceği düşünülüyor. Kongredeki konuşmamda bu durumun psikiyatrik hatalıklarda da olabileceği konusuna değineceğim. Yeni fikirler çıkacağını düşünüyorum. Kimerizm yeni bir kavram… Bu kongrede Kimerizm’i konuşacağız” dedi.

Cinsellikte “Köle ve Efendi” ilişkisi

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doç.Dr. Işıl Göğcegöz; Cinsellikte “Köle ve Efendi” ilişkisi başlıklı sunumunda sadomazoşizmin dünden bugüne tarihçesi ve yeni yaklaşımlar ve araştırmalara değinecek.

Kongre web sitesi; www.psikiyatriakademisi2019.com


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Ekim 2019Yayınlanma Tarihi:11 Ekim 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.