Polisin dayak görüntüleri felaket olarak algılanmalı
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İstanbul’da polis memurlarının bir şahsı ailesinin gözleri önünde dövme görüntüleri için “Polisin dayak görüntüleri felaket olarak algılanmalı” dedi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İstanbul’da polis memurlarının bir şahsı ailesinin gözleri önünde dövme görüntüleri için “Polisin dayak görüntüleri felaket olarak algılanmalı” dedi.


ŞİDDET NASIL ÖNLENİR
OLAY MÜNFERİT DEĞİL FELAKET OLARAK ALGILANMALI
Yaşanan bu olayı münferit deyip küçümsemek doğru olmaz. Bu olay felaket olarak algılanmalı ve düzeltici faaliyet olarak değerlendirilip ele alınmalı, derslerde incelenmeli. Neler yapabiliriz konuşulmalı. Tüm polis teşkilatı genelinde genelleme yapmak doğru olmaz. Psikolojik unsurlar iyi analiz edilmeli. Mağdur şahısın ve polisin psikolojisi dikkate alınmalı. Burada iletişim eksikliği olabilir. O kişiye yaklaşmayı başarabilseydik belki bu görüntüler yaşanmazdı. Kriz yönetimi çalışması yapılmalı.POLİS EĞİTİMİ SAHADA UYGULAMALI ALMALI
Eğitim malzemesi olarak kullanılmalı bu görüntüler. Okullarda verilen öfke kontrolü dersleri uygulamalı verilmeli. Karakolda değil alanlarda durmalı, tecrübe kazanmalı polisler. Sürekli aktif halde olursa kazanacağı birikimle daha sağlıklı davranacaktır.ŞİDDET ÜLKEMİZDE HAK ARAMA YÖNTEMİ OLARAK KULLANILIYOR
Ülkemizde maalesef şiddet hak arama, söz arama yöntemi olarak kullanılıyor. Daha küçük yaşta anne çocuğuna şiddet uyguluyor. Bir şey yaptırmak isteyince eline, ayağına, başına vurarak yaptırıyor istediğini. Bir süre sonra ise şiddete duyarsızlaşıyor çocuk. Maalesef zayıf yönümüz. Şiddet öğretisinin etkisinde olan, duyguları bastırılan toplumlarda şiddet eğilimi ortaya çıkıyor.” PROGRAMI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ Şaban Özdemir(NPGRUP)
Bu yazı 4068 kez okundu
Yayınlanma Tarihi : 21 Haziran 2012 Perşembe, 13:22
Güncelleme Tarihi : 21 Haziran 2012 Perşembe, 14:23