Patronlara depresyon cezası

Patronlara depresyon cezası geliyor. Çalışanların mesai dışında yönetici tarafından aranarak rahatsız edilmemesi için kurallar getirilmesi tartışılıyor.

Patronlara depresyon cezası geliyor. Çalışanların mesai dışında yönetici tarafından aranarak rahatsız edilmemesi için kurallar getirilmesi tartışılıyor.

Almanya'da, çalışanların mesai saatleri dışında şirket yöneticileri tarafından telefonla veya elektronik postayla aranarak rahatsız edilmemesi için kurallar getirilmesi tartışılıyor. Sağlık Sigortaları Birliği'nin yaptığı bir araştırmaya göre, her 5 çalışandan biri, yatmadan yarım saat önce iş ile ilgili elektronik posta kutusunu kontrol ediyor. Araştırmada, sürekli bir şekilde elektronik posta veya cep telefonuyla erişebilir olunmasının çalışanları hasta ettiği ve depresyona yol açtığı ifade edildi.

DEPRESYONU YENİN

Bilişim kuruluşu BITKOM yetkililerinden Berhard Rohleder, bazı şirketlerin, çalışanların iş ve özel hayatları arasında denge kurabilmesi için desteğe ihtiyaç duyduğunu fark ettiklerini belirterek, çalışanlarına erişilebilirlik konusunda kurallar getirdiğini söyledi. BITKOM'un araştırması, çalışanların yüzde 29'unun telefon veya elektronik postayla her zaman erişilebilir durumda olduğunu ortaya koydu. Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Ursula von der Leyen de sıkı cezai kurallara sahip olduğunu ifade ettiği İş Güvenliği Yasası'nın, şirket yöneticilerinden, hafta içinde ve hafta sonlarında, çalışanlarının bedenlerini ve zihinlerini korumasını istediğini belirtti. BMW ve Puma'nın, prensipte çalışanlarından hafta sonunda elektronik postaya cevap vermelerini beklemediğini, Telekom şirketinde de çalışanların mesai dışında ve hafta sonunda elektronik postaya cevap vermeleri zorunluluğunun olmadığı bildirildi. Volkswagen'in de mesai saatlerinden yarım saat sonra çalışanların elektronik posta kutusuna mesaj göndermediği, ancak bu kişilere telefon açılmasının mümkün olduğu kaydedildi. Verdi sendikasının yönetim kurulu başkanı Lothar Schröder, çalışanların korunması için kendilerine mesai dışında erişilemez olma hakkının yasal olarak verilmesi gerektiğini belirtti. A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Haziran 2012Yayınlanma Tarihi:15 Haziran 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.