Deprem Travma Psikolojisi

Ölüm korkusunun önüne geçen sevgi

Osman Günaydın’ın olta ile kayalıklarda balık tutarken denize düşerek ölmesinin ardından, aynı bölgede diğer balıkçılar balık tutmaya devam etti.

Ölüm korkusunun önüne geçen sevgi

Zonguldak’ta, 50 yaşındaki Osman Günaydın’ın olta ile kayalıklarda balık tutarken denize düşerek ölmesinin ardından, aynı bölgede diğer balıkçılar balık tutmaya devam etti.

Rüzgarlı havaya rağmen kayaların ucuna kadar gidip tehlikeye aldırmadan denize olta atan balıkçılar, "Korkuyoruz ama bu bir sevgi, bir nevi spor, vazgeçemeyiz" dedi. Fener Semti’ndeki kayalıklarda geçen yıl ekim ayında balık tutarken denize düşerek kaybolan emekli madenci 48 yaşındaki Hüseyin Demirkol’a hala ulaşılamazken, aynı bölgede dün de Osman Günaydın düştü. Günaydın, olta ile balık tutarken rüzgarın da etkisiyle dengesini kaybederek metrelerce yükseklikten denize düştü. Deniz Polisi’nin botla kurtardığı Günaydın, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen öldü.

TEHLİKEYE ALDIRMADAN BALIK TUTMAYA DEVAM ETTİLER

Osman Günaydın’ın denize düşerek ölmesinin ardından, aynı bölgede diğer balıkçılar balık tutmaya devam etti. Rüzgarlı havaya rağmen kayaların ucuna kadar gidip denize olta atan balıkçılar, tehlikeye aldırmadan balık tuttu. Geçen yıl düşen ve hala bulunamayan Hüseyin Demirkol’un ardından, Osman Günaydın’ın da düşerek ölmesinin kendilerini üzdüğünü söyleyen balıkçılar, kortuklarını, ancak balık tutmaktan da vazgeçemediklerini söyledi. Öğretmen 43 yaşındaki Süleyman Kalafat, "Korkuyoruz ama bu bir sevgi, bir nevi spor, vazgeçemiyoruz. Tabii çok dikkatli olmamız lazım. Hele böyle rüzgarlı, dalgalı havalarda çok korkuyoruz. Ama diktkatli olmaya çalışıyoruz. Arkadaşımızın ölmesi de bizi üzdü, etkiledi, ama elimizden bir şey gelmiyor" dedi. 42 yaşındaki Koray özkaynak ise "Burada çok sayıda kişi düşüyor. Genelde, amatör ve tecrübesiz olanlar düşüyor. Belediyenin, Valiliğin önlem almasını istiyoruz. En azından can simidi konulabilir. Biz alışkınız. Senelerdir burada balık tutuyoruz. Tecrübesizler kayalıklara çıkınca kazalar da kaçınılmaz oluyor" diye konuştu.

CAN SİMİDİ İSTİYORLAR

Av ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Necmi Öksüz de balıkçıların en yoğun olduğu Fener Semti’nde belli noktalara belediye tarafından can simitlerinin konulmasını istedi. Belediye yapmazsa dernek olarak kendilerinin bu çalışmayı yapacağını anlatan Öksüz, "Yazık, insanlarımız göz göre göre telef oluyor. Çok sık yaşanıyor bu tür kazalar. Can simidi koyacaksınız. Zor bir şey değil bu" dedi. Kendisi de dahil bütün balıkçıların tehlikeli olmasına rağmen kayalıklarda balık tuttuğunu anlatan Öksüz, kentin yapısının kayalık olduğunu, balık tutmak için başka alanın da bulunmadığını sözlerine ekledi. DHA
Paylaş:



İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Yeni birileriyle tanışma korkusunun sosyal kaygı içinde yer alan bir durum olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, bazı kişilerin
  • Kedi ve köpekten artık korkmayacaksınız! Kedi ve köpek fobisi, “sanal gerçeklik” ile tedavi edilebiliyor.
  • Uçaktan çok mu korkuyorsunuz? Uçak fobisi hakkında ne kadar şey biliyorsunuz? Uçak korkusu ve uçak fobisi hakkında her şey… 10 kişiden biri yoğun uçuş
  • Ölüm fikri, düşünme tarzımızda köklü değişimlere neden oluyor.
  • Yolda yürürken ayağım takılır gibi oluyor veya bir korna sesinden hemen korkuyorum kalp atışlarım hızlanıyor içimde bir ürperti oluyor.
  • Fobinin de lügati olduğunu biliyor muydunuz? İşte fobinin 1001 çeşidi.
  • Randevu Al