O soruya en çok Türkler evet dedi
"İnternet Emniyeti ve Güven" anketi sonuçları açıklandı. O soruya en çok Türkler 'evet' dedi.

"İnternet Emniyeti ve Güven" anketi sonuçları açıklandı. O soruya en çok Türkler 'evet' dedi. Kanada’nın başkenti Ottawa merkezli düşünce kuruluşu CIGI ile IPSOS araştırma şirketinin yaptığı “İnternet Emniyeti ve Güven” anketi sonuçları açıklandı. 24 ülkede yapılan ankette "hükümetin internet erişimine kısıtlama getireceğine inanıyor musunuz" sorusuna en çok en çok Türkler evet dedi.
Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 89’u “uygun fiyatla internete erişimin” en temel insan hakları arasında olması gerektiğini düşünürken bu rakam dünya ortalamasında yüzde 83’te kalıyor.
BANKA HESAPLARI TEHDİT ALTINDA Global internet kullanıcıları en fazla şahsi banka hesaplarına hacker saldırısı düzenlenmesinden korkuyor. Bu konuda dünya ortalaması yüzde 78 iken Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 85’i banka hesaplarının güvenliğinden endişe duyuyor.
Banka hesabı saldırılarını yüzde 77’lik oranla özel mesaj ve fotoğraf gibi “kişisel bilgilerin çalınması endişesi” takip ediyor. Ankete katılanların yüzde 74’ü özel şirketlerin internet kullanıcılarının hareketlerini izleyerek elde ettikleri bilgileri ticari amaçla satması takip ediyor. İnternet kullanıcılarını tedirgin eden bir diğer konu ise diğer ülke ve terörist organizasyonların kendi ülkelerinin interneti üzerinde yarattığı tehdit. Ankete katılanların yüzde 72’si bu tehditten endişe duyarken Türkiye’de bu oran yüzde 84. SANSÜRDEN ENDİŞE EDENLERİN ORANI YÜZDE 77 İnternet kullanıcılarının üçte ikisi hükümetlerin internet üzerinde uyguladığı sansürden ve diğer ülkelerin gizli servislerinin gizlice kendi aktiviteleri üzerinde yaptığı izlemeden endişe duyuyor. Türk internet kullanıcıları arasında hükümetin uyguladığı sansürden endişe duyanların oranı yüzde 77. Bu rakamla dünya sıralamasında Meksika ve Hindistan’ın arkasında üçüncü sırada yer alıyoruz. Ankete göre Türkiye’de polis ve istihbarat tarafından izlendiğine dair endişe duyanların oranı yüzde 77 iken bu rakamla da Meksika’dan sonra dünya sıralamasında ikinci sırada yer alıyoruz. Bu konuda dünya ortalaması ise yüzde 61. Ankette yer alan bir başka önemli soruya göre de dünyada internet kullanıcılarının yalnızca yüzde 36’sı özel bilgilerinin güvende olduğunu düşünüyor. Ankete göre global internet kullanıcılarının yüzde 39’unun düzenli olarak şifrelerini değiştirdiği ortaya çıktı. Ankete katılan ülkeler arasında Mısır, Endonezya, Çin, Brezilya, Almanya, İsveç, ABD, Kanada, Fransa, Pakistan, Hong Kong, İtalya, Polonya, Güney Kore ve İngiltere yer alıyor. A.A
Bu yazı 3562 kez okundu
Yayınlanma Tarihi : 28 Kasım 2014 Cuma, 01:17
Güncelleme Tarihi : 25 Kasım 2014 Salı, 17:18