Metabolizmanızı yavaşlatacak 4 yanlış hareket

Metabolizmanızı yavaşlatacak hareketlerden ve yiyeceklerden uzak durmalı, vücudunuza iyi gelecek rutinler geliştirmelisiniz.

KALORİ MESELESİNİ ABARTMAK

Çoğumuz kilo vermek istediğimizde düşük kalorili bir beslenme düzenine geçeriz ve olaya önce kaloriden kısarak giriş yaparız. Oysa bu doğru bir beslenme rutini değildir. Kalori alamayan vücut bunu bir tehdit olarak algılar ve metabolizmayı yavaşlatarak olaya çözüm getirmeye çalışır. Bu durum da sandığınızın aksine kilo verememenize neden olur. Bu sebeple vücut kitle endeksinize göre yeterli kaloriyi tüketmeli, şeker, un, tuz gibi sizin için zararlı beslenme çeşitlerinden uzak durmalısınız.

KAHVALTIYI YANLIŞ YAPMAK

Kahvaltınızı yine kilo vermek adına yulaf ezmesiyle ya da bir dilim ekmekle mi yapıyorsunuz? Tebrikler, metabolizmanızı yavaşlatarak kilo veriminin önüne geçiyorsunuz. Bunun yerine kahvaltınıza protein eklemeniz gerekiyor. Birçok bilimsel çalışma proteinin tokluk hissi ve fazla kalori yakımında karbonhidratlardan daha fazla rol oynadığını gösteriyor. Özellikle sabahları kahvaltınıza eklediğiniz protein metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımını arttırıyor.

HAREKETSİZ BİR HAYAT YAŞAMAK

Metabolizmanın hızlanabilmesi için ona gerekli olan desteği hareketle vermeniz gerekir. Günlük hayatta fazla hareketsiz olmak metabolizmayı yavaşlatır ve kilo almanıza neden olur. İlle de egzersiz yapamadım dememek ve gün içerisinde ayakta, yürüyerek daha fazla zaman geçirerek hayatımıza hareketi eklemek gerekiyor. Ofiste sık sık ileri geri yürümek, telefon görüşmelerini yaparken dolanmak, vücudunuz tarafından hareket olarak algılanır ve metabolizmanız hızlanır.

DÜZENLİ UYKU UYUMAMAK

Uyku düzenindeki bozukluklar ve gereğinden az uyumak metabolizmanızı yavaşlatır. Yapılan araştırmalar bir hafta boyunca günde 4 saat uyuyan kişilerin haftanın sonunda metabolizma hızlarının yüzde 8 oranında azaldığını göstermektedir. Bu hız kişilerin ancak 24 saatlik uyku ile düzene girmiştir. Bu demek oluyor ki sağlıklı hıza sahip bir metabolizma için sağlıklı bir uyku şarttır.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Temmuz 2017Yayınlanma Tarihi:17 Temmuz 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.