Makyaj fırçası hayatını kararttı

Makyaj fırçası yüzünden felç oldu, hayatı karardı.

Makyaj fırçası yüzünden felç oldu, hayatı karardı. 27 yaşındaki Jo Gilchrist hayatının geri kalanını artık tekerlekli sandalyede geçirecek. Bunun tek nedeni ise arkadaşının makyaj fırçasını alması ve fırçadan bakteri kapması.

makyajfircasiGenç kadın stafilokok denilen bakterinin omuriliğine yerleşmesi yüzünden geçtiğimiz Sevgililer Günü'nde aniden rahatsızlandı. O günden beri tedavi gören Gilchrist hala bakteriyi vücudundan atamadı. Önce sırtında ufak bir ağrı ile başlayan hastalığın "kötü oturması" nedeniyle olduğunu zanneden 1 çocuk annesi kadın, ağrının gittikçe kötüleştiğini ardından çalışamayacak hale geldiğini söyledi. Doğum sancısından bile daha büyük bir sancı çektiğini belirten genç kadın hissizliğin önce bacaklarında ardından da göğsüne doğru çıktığını söyledi. Daily Mail'e konuşan Gilchrist, “Bu olay yaşanana kadar, başıma böyle bir şey gelebileceğini bilmiyordum. Daha önce de arkadaşımın fırçasını kullanmıştım ve onlar da benim malzemelerimi kullanırdı. Fırçasını kullandığım en iyi arkadaşım, kendisini çok kötü hissediyor. Kendini sorumlu görüyor, fakat onun hiçbir suçu yok. Bağışıklık sistemim zayıftı ve bu da bakterinin işini kolaylaştırdı. Doğum yaparken çektiğim acıdan daha fazla acı çektim ve ölüyorum sandım” ifadelerini kullandı. Genç annenin bakterileri vücudundan atması 3 ay sürecek ve tedavi sonrasında eski hayatına tam olarak dönemeyecek. Bakteri vücudundan atıldıktan sonra günde 1-2 saat yürüyebilecek, market alışverişi ve ev işlerini yapabilecek hale gelecek.

STAFİLOKOK BAKTERİSİ NEDİR?

Stafilokoklar ile ilgili olarak Memorial Şişli Hastanesi'nden Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Kenan Keskin hürriyet.com.tr'den Buse ÖZEL'e şu bilgileri verdi: Aslında stafilokok denilen bakteri MRSA adıyla çok sık rastladığımız bir bakteridir. İnsanların hem üst solunum yollarında, boğaz ve ağız florasında hem de deri florasında yer alan bakterilerdir. Bizimle beraber yaşarlar. Methisilin etken maddeli antibiyotiklere karşı dirençlidir, birçok insanda her yerde bulunur aslında. Ancak türleri vardır. Ciddi türleri metisiline dirençli olanlar genellikle hastanelerde, yoğun bakımda olabilir. Hastanedeki mikroplar güçlü mikroplardır. DAILY MAIL

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Nisan 2015Yayınlanma Tarihi:11 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.