Deprem Travma Psikolojisi

LYS’de son hafta hayat kurtarır!

2016 LYS maratonunda son viraja girildi. Başvurularını yapan adaylar 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde LYS’ye girecekler. Üniversiteye girişin en önemli etabına sayılı günler kala uzmanlar adaylara önemli tavsiyelerde bulunuyor.

LYS’de son hafta hayat kurtarır!

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş, adayların son bir haftayı morallerini bozmadan, verimli şekilde geçirebilmeleri için önemli noktalara dikkat çekti.

 Uzm. Psk. Dan. Ece Tözenişİşte o tavsiyeler:

“Sınav haftası döneminde puanlar ve tercihler üzerine düşünmek yerine tamamen sınava odaklanmak çok önemli. LYS’ler, YGS’ye göre bilgi ölçen sınavlar olduğundan gireceğiniz LYS’lere kaynaklık eden ve katsayısı yüksek olan derslere ağırlık vererek var olan çalışma düzeninizin dışına çıkmadan soru çözümü ve deneme sınavları ağırlıklı bir çalışma planı oluşturmalısınız.

Yeni konulara başlamayın!

Daha önce hiç bakmadığınız konulara bu süreçte başlamak kaygı düzeyinizi artırabilir. Bu nedenle yeni konu öğrenmek yerine test çözümleri yaparak bildiğiniz konuları tekrar etmelisiniz. Önceki yıların sınav sorularını çözerek hangi konulardan soru geldiğini, soruluş tarzını, soru mantığını öğrenebilirsiniz.

Son hafta uykunuzu düzenleyin

Sınav öncesi günlerinizi rahat geçirmek için zaman zaman açık hava yürüyüşleri, fiziksel olarak sizi çok fazla zorlamayacak sporlar yapabilirsiniz. Bu hem kaygı düzeyinizi azaltacak hem de daha zinde kalmanızı sağlayacaktır. Sınav sabahı erken kalkacağınız için uykunuzu da düzenlemelisiniz. Zinde ve dinlenmiş bir şekilde sınava girmek için bu bir hafta erken yatıp erken kalkacak şekilde bir düzen oluşturmalısınız.

Sınavdan bir gün önce…

Sınavdan önceki günü dinlenmeye ayırabilirsiniz. Arkadaşlarınızla buluşmak, eğlenceli aktiviteler yapmak önemli ama sınavdan konuşmamak şartıyla! İmkânınız varsa bir gün öncesinde sınav yerini görmek sizi rahatlatır. Sınav Giriş Belgelerinizin çıktılarını www.osym.gov.tr adresinden alarak bir gece önceden geçerli kimlik belgeleriniz(nüfus cüzdanı, pasaport) ile birlikte hazırlıklarınızı tamamlayabilirsiniz.

Sınav gününe güzel bir kahvaltıyla başlayın

Sınav sabahı enerjik olmak önemli ama abartıya kaçmamak şartıyla güzel bir kahvaltı yapmalısınız. Sınavda kendinizi iyi hissetmek kolay hareket etmek için bedeninizi çok fazla sıkmayan rahat kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Geç kalma endişesi yaşamamak ve herkesle birlikte sınav salonlarına alınmak için sınavdan 30 dakika önce sınav yerinde olmalısınız. Sınav anında heyecan ve kaygı hissettiğinizde 15-20 saniyelik aralar vermek, derin nefes alıp vermek sizi rahatlatacaktır. Hedeflerinize ulaştığınız, başarılı bir sınav geçirmenizi dilerim.”

ÜHA

 

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Kısa ve uzun süreli hedefler motivasyonu artırıyor.
  • Psikiyatri profesörü Nevzat Tarhan’dan sınav arifesinde olan üniversite adaylarına hayati önerilerde bulundu.
  • Üniversite adayları, 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek YKS sınavı için son hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.
  • Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, gençler için hayatlarının önemli bir dönüm noktası olan YKS öncesinde ünive
  • Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Sınav kaygısı yaşamak normaldir. Kaygının kontrol edilemez sınırda olması sorundur." dedi.
  • Sınav Kaygısı Nedir? Sınav Korkusu Nedir? Sınav Korkusu ve Sınav Heyecanı Nasıl Geçer? Sınav heyecanı nasıl yenilir? Sınav Korkusu Nasıl Geçer? Sınavd
  • Randevu Al