Kırkkilit Otunun Faydaları

Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Nerelerde Bulunur? Kırkkilit Otu Nasıl Tüketilir? Kırkkilit Otunun Faydaları Nelerdir? Kırkkilit Otu, Ağız içindeki yaraların tedavisinde kullanılır. Ülser gibi mide yaralarına iyi gelir. Böbrek taşını önler. Eklem ağrılarına iyi gelir. Kırkkilit Otu Hakkında Her şey...

Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Nerelerde Bulunur? Kırkkilit Otu Nasıl Tüketilir? Kırkkilit Otunun Faydaları Nelerdir? Kırkkilit Otu, Ağız içindeki yaraların tedavisinde kullanılır. Ülser gibi mide yaralarına iyi gelir. Böbrek taşını önler. Eklem ağrılarına iyi gelir. Kırkkilit Otu Hakkında Her şey...

Ağız içindeki yaraların tedavisinde kullanılır. Kırkkilit Otu Ülser gibi mide yaralarına iyi gelir. Böbrek taşını önler. Eklem ağrılarına iyi gelir.

Kırkkilit Otu Nedir?

Kırkkilit Otu, Yetiştirildiği bölgelere göre farklı isimler ile anılan kırkkilit otu bu sebeple pek bilinmeyen bir ottur. Kırkkilit Otu Genel olarak yol kenarlarında ve çoğunlukla sulak alanlarda yetişir. Kırkkilit otu Türkiye’de birçok yerde yetişir. Kırkkilit Otu, Küçük sivri yapraklara ve uçlara sahip olan bu bitki biberiye bitkisine benzeyen bir görünüme sahiptir. Dünya üstünde çok fazla çeşidi olan bu otun en az 7 çeşidi bulunduğu bilinir. Kırkkilit otu çok sayıda kanser türüne karşı da koruyucu etkiler göstermektedir.

Kırkkilit Otu Anti bakteriyel özelliği sayesinde alternatif tıpta sıkça kullanılan kırkkilit otuna, Antik Yunan ve Çin'de şifa kaynağı olarak bakılırdı. Ormanlık ve fındık alanlarda rahatlıkla yetişen ot, temiz ve çok su ister. Boyu 40 cm kadar ulaşır. Kahverengi bir dalı saran inçe uzun kılçıkları vardır. Görünümünden dolayı atkuyruğuna da benzediğinden bazı yörelerde bu isimle de anılır. Kırkkilit Otu Ayrıca bazı yerler küçük çam ağacı olarak da adlandılır. Mayıs ve Haziran aylarında yetişmeye başlayan otu sıklıkla sonbahar ve kış aylarında tüketiliyor. Kırkkilit Otu topraktan aldığı tüm vitamin ve mineralleri içeriğinde depolar. Kırkkilit Otu Sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kötü kolesterol seviyesini düşürür ve vücuttan zararlı toksinleri atar. Kırkkilit Otu Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kırkkilit otu, bölgeden bölgeye kullanım ve tüketimi değişmektedir. Kırkkilit Otu Genellikle çay olarak tüketilir. Kırkkilit ve atkuyruğunun yanı sıra tilkikuyruğu olarak olarak da geçmektedir

Kırkkilit Otu ile yapılan çayın böbreklerin üstünde de çok büyük etkisi bulunur. Aynı zamanda vücuttaki fazla suyun atılabilmesi için idrar söktürücü etkisi bulunur. Kırkkilit Otu Eklem sağlığını da koruyan kırkkilit otu gut ve romatizmal hastalıkları gibi çeşitli sorunlar oluşması nedeni ile meydana gelen ağrıları da dindirmektedir. Kırkkilit Otu Kansızlığa da iyi gelmektedir.

Kırkkilit Otunun Fayfaları

Diş etlerinde oluşan kanamalar, ağız içinde meydana gelen yaralar gibi vücutta meydana gelecek olan çok sayıda yaralanmaya iyi gelmektedir. Meydana gelmiş olan yaraların çok daha hızlı şekilde iyileşmesini sağlar.

Mide ülseri, böbrek taşı gibi önemli olan rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. Fakat yan etkileri olabileceği için bu şekilde ciddi rahatsızlıklara sahip olan kişilerin doktora danışmadan kırkkilit otunu kullanmaması gerekir.

Bitkisel ürünlerin sağlık açısından birçok faydası keşfedildikçe yeni bitki türleri de ortaya çıkıyor. Bugüne kadar belki de adını ilk defa duyduğunuz kırkkilit otunun faydaları üzerinde duracağız. Doğallık arayanlardansanız kırkkilit otunun faydalarını öğrendikten sonra bunu da listenize ekleyeceğinizden emimin. Kırkkilit otunun bir diğer adı da atkuyruğu otudur. Farklı yörelerde zemberek otu, çamotu ve kuş kuyruğu gibi isimlerle de bilinir. Sulak ortamı sever ve ülkemizin hemen hemen her bölgesinde bulunur. Kırkkilit otunun faydaları nelerdir? Sorunun yanıtına geçelim. İşte kırkkilit otunun faydaları...

Kırkkilit otu yapı itibariyle biberiye familyasına benzeyen yeşilimsi ve iri olması ayırt edici özelliğidir. Kırkkilit otu nerede yetişir? Kırkkilit otunun insan sağlığı üzerinden faydaları bilinerek alternatif tıp yöntemi olarak kullanılmaktadır. Kemik sağlığının korunmasından eklem ağrılarına kadar birçok faydası vardır. Antioksidan özelliği ile kış aylarından enfeksiyonlara karşı bizi korur. Kırkkilit otunun faydaları ve zararları...

KIRKKİLİT OTUNUN FAYDALARI

- Antioksidan özelliği i
- Diş eti kanamasına iyi gelir.
- Ağız içindeki yaraların tedavisinde kullanılır.
- Ülser gibi mide yaralarına iyi gelir.
- Böbrek taşını önler.
- Eklem ağrılarına iyi gelir.
- Tırnak ve saç sağlığını destekler. Kolay kırılmanın önüne geçer.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kemik sağlığı için faydalıdır. Kemik erimesini önler. Kemiklerin güçlenmesini sağlar.
- Kış aylarında oluşan soğuk algınlı hastalıklarını önler
- Mide duvarını korumada etkili bir besindir
- Sindirim sisteminin fonksiyonunu hızlandırır.
- Safra ve böbreklerde oluşan taşların dökülmesini sağlar
- Ayırca kaynatılan kırkkilit otu ile yıkanan saçların dökülme ve yıpranmasının önüne geçer.
- Kansere karşı vücudu korur.
- Böbreklerin çalışmasını sağlayarak vücuttan fazla suyu dışarı atar.
-  İdrar söktürücü özelliği vardır.
- Ödem ve şişkinlik sorunlarına iyi gelir.
- Öksürüğe iyi gelir
- Romatizma ve gut gibi hastalıklarla baş eder.
- Kansızlığa iyi gelir.
- Böbrek ve mesane taşları tedavisinde
- Boğaz ağrısı tedavisinde
- Kilo vermek için
- Saç dökülmesi ve güçlendirilmesi tedavisinde
- Tırnak güçlendirilmesi tedavisinde
- Gut hastalığı tedavisinde
-  Ağır adet dönemlerinde
- Vücudun sıvı tutma durumunda ve ödem atma tedavisinde
- İdrar yolu enfeksiyonları tedavisinde
- İdrar kaçırma tedavisinde
- Açık yaraların çabuk iyileşmesi tedavisinde
- Eklem çatlamaları tedavisi
- Kemik romatizmaları tedavisi
- Dölyatağında meydana gelen poliplerin tedavisinde
- Genital bölge iltihaplarında
- Böbrek taşı tedavisinde
- Kepekli saç derisi şikayetleri tedavisinde kırkkilitotu kullanılabilir.

Kırkkilit otu çayı nasıl demlenir?

Kırkkilit otu bir bardak klorsuz su ile kaynatılır. Daha sonra 5 dk demlenmesi beklenir. Ilınınca aç karnına 2 bardak öğünlerden önce soğutulmadan içilir.

Malzemeler

2 tutam kırkkilit bitkisi
1 bardak su

Nasıl hazırlanır?

Kırkkilit otunu bir bardak suyun içerisinde 5 dk boyunca kaynatın. Ilıdıktan sonra bu karışımı 1 yoğurt kâsesine boşaltın. Normal sıcaklıkta olan bir odada yatağın üzerine uzanın. Masajı yapacak kişinin 5 parmağını kırkkilit suyuna batırarak ense kökünden kuyruk sokuma kadar 15 20 defa karışıma 5 parmağını batırarak uygulamalıdır. Karışımı sürdükten 1 sonra bu bölgeye aynı şekilde ardıç yağı ile masaj yapılmalıdır. 3. Gün ise kırkkilit karışımı ile aynı masaj uygulanmalıdır. 4. Gün ardıç yağı uygulanmalıdır. 1 ay boyunca uygulanan bu karışım ağrıları ve bel fıtığı şikâyetinin tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır.

Kırkkilit otu zayıflatır mı?

Kırkkilit otunun ödem atıcı ve idrar söktürücü özelliği olması nedeniyle zayıflatıcı etkisi de bulunmaktadır. Kırkkilit otu çayı demlenerek her gün 2 defa yemeklerden önce içilirse kilo vermenize ve ödem atmanıza yardımcı olmaktadır. Kırkkilit otu genellikle bir ot olarak kabul edilir.

Kırkkilit otunun kullanımı tarih öncesi zamanlara kadar dayanmaktadır. Kırkkilit otunun belgelenmiş kullanımları antik roma ve yunan tıbbına kadar uzanmaktadır. Peki, geçmişten beri kullanılan kırk kilit oru nedir, kırk kilit otunun faydaları nelerdir, kırk kilit otu nasıl içilir, kırk kilit oru zayıflatır mı gibi birçok sorunun cevabını haberimizin detaylarından öğrenebileceksiniz. İşte kırkklilit oru nedir ve kırkkilit otunun faydaları nelerdir sorusunun cevapları:


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:05 Haziran 2020

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.