Kendinizi ve ruhunuzu yenileyin

İnsan ruhunun yeniden inşası için neler yapmak gerekiyor. Okuyun, kendinizi ve ruhunuzu yenileyin.

İnsan ruhunun yeniden inşası için neler yapmak gerekiyor. Okuyun, kendinizi ve ruhunuzu yenileyin.

“Ruh kavramı, insanın yaşam ve var oluşuyla ilişkilendirilmiş ve tarih boyunca üzerinde durulmuştur. Ruhun madde dışı bir yapıya sahip olması, onun açık olarak tanımlanmasını imkansız kılar ve ileri sürülen görüşleri askıda bırakır” diyen Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan, insan ruhunun yeniden inşası için neler yapmak gerektiğini anlatıyor.

İNSANLARIN ÖRNEK ALDIĞI BİR ROL MODEL OLMALI

Günümüzde insan, modernleşme çabaları ile bireye dönüşmüş inanç, ilke ve değerlerden yoksun, kalabalıklar içerisinde yalnız bir birey niteliğini alır. Toplumsal yaşamda birey, kendisine yön verecek, hayatını yapılandıracak bilgi ve modele ihtiyaç duyar. Bireyin kişilik ve ruh sağlığı sorunlarının temelinde akıl, ruh ve davranış bütünlüğünün sağlıklı bir şekilde yapılanmaması ve hayatın içerisinde örnek alabileceği bilge, lider ve model şahsiyetlerden yoksun olmasına bağlanabilir.

ÖNCELİKLE KENDİMİZİ TANIMALIYIZ

İnsanın kendini tanımaya çalışması gerekir. Birey her şeyden önce kendisiyle temas kurmalı ve kendisini sorgulamalıdır. Kendini tanıma ve anlama yolculuğunda, ruhunun derinliklerine doğru yol alarak sabırla, bilincini ve vicdanını harekete geçirerek iç huzur ve farkındalık geliştirme çabasını ortaya koymalıdır. Bireyin kendini geliştirme, farkındalık artırma çabası değişiminin ve dönüşümünün kaynağını oluşturur. Birey kendi iç kaynaklarını harekete geçirerek, var olmaya doğru duygu, düşünce ve davranış bütünlüğünü ortaya koyan insana dönüşür.

TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN OLMALIYIZ

İnsan modern dünya düzeni karşısında kendisini yeniden tanımlama ve oluşturma arayışı ile tüketen bir değer değil üreten bir değer olmalıdır. Var olan insan, mutluluğu güven duygusuyla içsel huzurda yakalayarak, yaşadığı ortamda pozitif bir değer olup, sorun değil çözüm üretmelidir. Bireyler, içinde yaşadığı topluma güvenli, cesur ve girişimci duruşuyla yön vererek insanlığın yeniden yapılanma sürecinde model davranışlar ortaya koymalıdır. Böylece sosyal bir varlık olarak sadece kendisinin değil insanlığın sorunlarına çözüm bulabilir. Hürriyet

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Mayıs 2012Yayınlanma Tarihi:09 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.