Kadınları bekleyen ağır tehdit

Bazı kozmetik ürünlerde, kalıcılığı artırmak amacıyla kullanılan ağır metaller vücutta birikmelere neden oluyor.

Bazı kozmetik ürünlerde, kalıcılığı artırmak amacıyla kullanılan ağır metaller vücutta birikmelere neden oluyor.

kozmetikAnadolu Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Volkan Kılıç, bazı kozmetik ürünlerde, kalıcılığı artırmak amacıyla kullanılan ağır metallerin vücutta birikmelere neden olduğu ve bunların hücrelere zarar verip erken yaşlanma, kanser, üreme ve gelişme bozuklularına neden olabileceğini söyledi. Kılıç, ağır metallerin diğer birçok toksinden farklı olarak insan vücudunda birikebilen ve etkileri uzun vadede artarak ortaya çıkabilen maddeler olduğunu bildirdi. İnsanların çevredeki pek çok kaynaktan sürekli ağır metallere maruz kaldığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu: "Bunlar besinler yoluyla geçebilir. Sebze ve meyveleri ilaçlamada kullanılan bazı maddelerde ağır metaller var. Gıda ürünleri iyi yıkanmazsa ağır metaller vücuda geçebilir. Farklı ülkelerde yapılmış çalışmalar, çeşitli kozmetik ürünlerin kurşun, arsenik, kadmiyum, nikel gibi ağır metalleri farklı düzeylerde içerdiğini ortaya koymaktadır. Bazı kozmetik ürünlerde, kalıcılığı artırmak amacıyla ağır metaller bulunuyor. Bu ürünleri günde 3-4 kez kullanmak yıllar sonra bir takım birikmelere neden olur. Vücut ağır metalleri atabilir ancak aşırı alım nedeniyle birikmeler meydana geliyor. Bunlar hücrelere zarar verip zamanla erken yaşlanma, kanser, üreme ve gelişme bozukluklarına neden olabiliyor. Karaciğer, böbrek ve fonksiyon bozukluklarına yol açabilir."

"ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİ TÜKETİLMELİDİR"

Yrd. Doç. Dr. Kılıç, egzoz salınımları, evlerde kullanılan duvar ve mobilya boyaları gibi basit yollarla da ağır metallerin vücuda alındığını vurguladı. Basit tedbirlerle ağır metallerin olumsuz etkilerini azaltmanın mümkün olduğunu anlatan Kılıç, "Organik tarımla üretilen ürünlerle beslenilmesi gerekir. Aksi takdirde sebze ve meyveler çok iyi yıkanmalıdır. Kozmetikler de her gün kullanılmamalıdır. Bu ürünler belirli aralıklara tüketilmelidir. Bu ürünlerin etiketlerine bakılmalıdır" dedi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Nisan 2013Yayınlanma Tarihi:21 Nisan 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.