Deprem Travma Psikolojisi

İşyerinde hem keyifli hem başarılı olmak için…

Uzmanlar, işyerinde daha güzel günler için gereken mizahi açılımı 8 maddede özetliyor:

İşyerinde hem keyifli hem başarılı olmak için…

Ciddiyet iyidir ama “Taş yerinde ağırdır” deyip iş yerinde somurtup durmanın da kimsenin kariyerine yardımcı olduğu görülmemiştir. Psychology Today dergisinden işyeri ve kariyer uzmanı Lynn Taylor, her ortamın biraz mizaha ihtiyaç duyduğunu, zekâsını mizahla birleştirenin kariyerinde daha hızlı yükseldiğini anlatıyor. “Motivasyon konuşmalarının bir komik anıyla başlaması boşuna değil” diyen Taylor, işyerinde daha güzel günler için gereken mizahi açılımı 8 maddede özetliyor:

1- ORTAMI TEST EDİN
Bulduğunuz ilk fırsatta bir ufak şaka yapın. Kimse umursamazsa dert etmeyin ama şakaya şakayla karşılık verilirse o ortamdaki beyin fırtınası da daha verimli olur.

2- GÜVEN TESİS EDİN
Bir yönetici için en iyi güven tesis etme yöntemi mizah. Takımını güldüren bir yönetici, açık ve dürüst bir iş ortamı da kurmuş demektir.

3- ALKIŞI PAYLAŞIN
Belki çok zekisiniz, belki her lafı gediğine oturtuyorsunuz ama ortamı da fıkraya boğmayın; bırakın başkaları da gülsün, güldürsün.

4- İŞLERİ KOLAYLAŞTIRIN
Gergin toplantılarda havayı dağıtmak için anlatılan hoş bir fıkra gibisi yoktur. Problemler bu şekilde daha rahat çözülür.

5- YÖNETİCİNİZİ YÖNETİN
En sert yöneticiler bile mizahla gevşeyebilir. Cesaret etmek zor ama denemeye değer.

6- BAŞKALARINI GÜCENDİRMEYİN
Ortamı ısıtacağım diye pot kırmayın. “Bu laf acaba gücendirir mi” diyorsanız öyledir.

7- STRESİ AZALTIN
Ofisteki o havai hali yakalarsanız, iş yaşamınız daha az stresli hale gelir. Herkes neşeli iş arkadaşı ister.

8- İŞ GÖRÜŞMESİNDE ŞANSINIZI ARTIRIN
Profesyonel davranmak zorundasınız ama biraz patavatsızlık da iş görüşmelerinde masanın ardında sizi tartan yöneticileri çekici geliyor.

HÜRRİYET

Paylaş:



Bu yazıya 0 yorum yapıldı.

Cevap yazdığın kullanıcı:

İlginizi Çekebilcek Diğer Yazılar
  • Yaşam yolculuğumuzda bazı anlar vardır ki iyimser olmak, umutlanmak çok zordur. Ancak bazen de iyimser olmaktan, umut etmekten başka çare kalmaz. Zali
  • Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Şanlıurfa Öğretmen Gelişim ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Eğitimci
  • Endişe verici bir olaydan sonra kendinizi kötü haberlerle ilgili makale üstüne makale okurken buldunuz mu? Doomscrolling, kötü haber okuma hastalığı.
  • Travmaların hem biyolojik hem de psikolojik olarak insana tamamen zarar veren bir durum olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Firdevs Seyfe Şen, tra
  • Dikkat! Sürekli kötü haber okumak bağımlılığa yol açıyor…
  • Depremzede kadınların sahip oldukları sorumlulukların da etkisiyle felaketten çok daha fazla etkilendiğini belirten uzmanlar, kadınların bu dönemden e
  • Randevu Al