Her 3 saniyede 1 kişiyi öldürüyor
Enfeksiyonlara karşı vücudun verdiği kontrolsüz yanıtın kendi doku ve organlarında zarar vererek ölüme kadar giden organ disfonksiyonları oluşturması olarak bilinen Sepsis'ten her 3 saniyede 1 kişi hayatını kaybediyor.

Enfeksiyonlara karşı vücudun verdiği kontrolsüz yanıtın kendi doku ve organlarında zarar vererek ölüme kadar giden organ disfonksiyonları oluşturması olarak bilinen Sepsis'ten her 3 saniyede 1 kişi hayatını kaybediyor.

“SEPSİS FARKINDALIK eğitimLERİ” İLE PROJE BAŞARI ÖDÜLÜ TÜRKİYE’NİN OLDU
Türk Yoğun Bakım Derneği T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Sepsis Farkındalık Eğitimleri” kapsamında, GSA Başkanı Prof. Dr. K. Reinhard tarafından, Dünya Yoğun Bakım Dernekleri Federasyonu Başkanı J.L Vincent ve Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Necmettin Ünal’ın katılımları ile sempozyum kapsamında ilk kez bir sağlık otoritesi T.C. Sağlık Bakanı Uz. Dr. Mehmet Müezzinoğlu ödüle layık görüldü. Sempozyum açılış oturumunda Sağlık Bakanı’nın ödülü GSA Başkanı Prof. Dr. K. Reinhard tarafından Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’e takdim edildi.“8 MİLYONDAN FAZLA KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLUYOR”
Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Necmettin Ünal, “Sepsis, yüksek ölüm oranları taşıyan küresel bir sağlık problemi olması yanında, tüm dünyada yaygın olarak görülmesine rağmen en az bilinen hastalıklardan birisidir. Tüm dünyada 30 milyon civarında insanı etkileyen ve 8 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açan bir sağlık sorunudur. Dünyada sepsisten her birkaç saniyede bir kişi ölüyor ve yakın zamanda yapılan çalışmalar yoğun bakım ünitelerinde sepsis nedeni ile tedavi edilen hastaların 1/3’ünden fazlasının kaybedildiğini gösteriyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sepsis görülme sıklığının yüzde 20 azaltılması hedefine ulaşabilmek adına, tüm ilgili paydaşlarla çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz” dedi.SEPSİS HER YIL YAKLAŞIK YÜZDE 13 ARTIŞ GÖSTERİYOR
Sepsis'in halk arasında “kan zehirlenmesi” olarak yanlış adlandırıldığını belirten Prof. Dr. Necmettin Ünal, “Sepsis, enfeksiyonlara karşı vücudun verdiği kontrolsüz yanıtın kendi doku ve organlarında zarar vererek ölüme kadar giden organ disfonksiyonları oluşturması olarak tanımlanmaktadır. Erken tanı ve tedavi yapılamaması, kaçınılmaz bir şekilde çoklu organ yetmezliği ve ardından ölümle sonuçlanmaktadır. Alınan önlemlere rağmen Sepsis'in görülme sıklığı her yıl yaklaşık yüzde 13 oranında artış göstermektedir. Sepsis sıklığındaki artış ve buna bağlı artan ölüm oranları global ortak eylem planları ve uygulamalarının oluşturulmasını zorunlu hale getirmiştir” dedi. MİLLİYET
Bu yazı 2868 kez okundu
Yayınlanma Tarihi : 12 Mayıs 2015 Salı, 21:00
Güncelleme Tarihi : 08 Mayıs 2015 Cuma, 14:30