Hafızanızı geliştirmek için bunları yapın!

Hafızanızı geliştirmek için yapabileceğiniz 11 şey...

Hafızanızı geliştirmek için yapabileceğiniz 11 şey...

Beyin haritalama, beyni daha çok işe yönlendirme, beynin aynı anda kaç işi yapabildiğini tespit etme, beynin yaşadığı olayları kendi içinde hikayeleştirebilme yeteneğini kazanma, renkli hafıza gibi bir çok faktör beynimizin içinde keşfedilmeyi beklerler. Beyni kullanmanın bir yaşı olmadığı herkes tarafından bilinir. Bir olayı yapmaya karar verirsiniz, nasıl yapmanız gerektiğini planlarsınız ve sonuca gidersiniz. Bu işlemlerin hepsi beynin sağ ve sol loblarından geçtiğini bilin ve kendi hafıza yeteneğine yenilerini kazandırın.

KESİNLİKLE STRESTEN KAÇININ

hafizagelistrmekUzun süreli stres, beyne ciddi hasar verir. Mutlaka ezberlemeniz gerekenleri zor hale getirir. Mümkünse bunu önleyin ve daha rahatlamaya çalışın.

ODAKLANIN

Eğer yeni bir şey öğreniyorsanız bunu mutlaka yapmanız gerekiyor. Gerçekten o işi/dersi öğrenmeniz gerekiyorsa, Telefonunuz kapatın, müzik çalarınızı kenara bırakın ve Facebook profilinizi 10 dakikada bir kontrol etmekten vazgeçin. Belkide o odaklanma sayesinde hayatınızda ciddi bir iş yapmış olacaksınız. Odaklanmamak ezber işleminin en büyük düşmanıdır.

FANTASTİK KİTAPLAR OKUYUN

Okuyacağınız bu türden kitaplardaki karakterleri o esnada bir hayal gücünüzü de kullanarak yeni yerlere monte edin. Bunu yaparken, karaktere dokunduğunuzu ya da hissettiğinizi farz edin. Hayal gücünüzü kullanmak hafıza sarayının temel kuralıdır.

NİMONİK OKUMA GERÇEKLEŞTİRİN

Nimonik, hafıza geliştirme işleminin en yardımcı öğrenme tekniğidir. Bu teknik, bir takım hatırlatıcılarla bilgilerin hafızadan daha kolay çağrılması hedefler. Nimonik çok özel bir tekniktir ve hemen hemen yetişkin herkes tarafından, özellikle başarılı olmak adına herkes tarafından gerçekleştirilen bir eylemdir.

BEYİN EGZERSİZLERİ GERÇEKLEŞTİRİN

Herkesin beyni, Dünya Hafıza Şampiyonası'na katılacak kadar yeteneklidir. Beyin egzersizleri yapabileceğiniz 3 ana yol ise, Sudoku oynamak, uzun bir rakamı ezberlemek ve tabiiki sıkı bir matematik meraklısı olmak.

YETERİ KADAR UYUYUN

Günde en az 7 saat uyumak, yapacağınız bir işi, öğrenmeniz gereken bir dersi beyne depolayacak kadar yeterli bir süre. Tam olarak ne kadar uykuya ihtiyacınız olduğunu, uyku düzeninizi takip ederek öğrenebilirsiniz. Akıllı telefon uygulamaları, internet siteleri bu raporu elde etmenize yardımcı olur. SAĞLIKLI BESLENİN Sebzeler, meyveler, deniz ürünleri, yeşil çay veya kırmızı şarap (aşırıya kaçmadan, günde 1-2 bardak) birçok çalışmalarda hafıza artırabilir.

FORMDA KALIN

Vücudunuzun sağlıklı ise, beynin çok daha çalışır. Her gün yapacağınız 20 dakikalık fitness tarzı egzersizler hafıza sarayınızı ciddi anlamda güçlendirir. Kendi Hafıza Sarayınızı Oluşturun Bir bellek sarayı oluşturarak hatırlamanız gereken bilgileri burada saklayabilirsiniz En kullanışlı ve yaygın olarak kullanılan teknik yukarıda da değindiğimiz Nimonik'lerdir.

SAKIZ ÇİĞNEYİN

Birçok sporcu, iş adamı, öğrenci ve film artistleri oyun sırasında sakin kalabilmek ve gerginliği azaltmak için sakız çiğnemeyi tercih etmektedir. Aynı zamanda bazı öğretmenler de okullarda sakız çiğneme kuralının değiştirilmesini ve çocukların sınav sırasında sakız çiğnemesinin onların uyanıklığını ve konsantrasyonunu daha iyi sağlayacağını savunmaktadır. Araştırmacılar sakız çiğnemenin belleği kesinlikle olumlu yönde etkilediğini keşfetmiştir. Sakızın dişlere bir zararı asla yoktur.

HAFIZA ARTIRMA TEKNİKLERİNİ ANLATAN KİTAPLAR OKUYUN

Moonwalking with Einstein, How to Develop a Brilliant Memory Week by Week veya The Art of Memory kitaplarını tercih edebilirsiniz. Araştırdığınız konuya özel kitaplar okumakta faydalı olabilir. HÜRRİYET AİLE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Mayıs 2015Yayınlanma Tarihi:16 Mayıs 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.