İftardan sonra hafif spor yapın önerisi

Ramazan ayında tutulan orucun ardından 1-1.5 saat hafif tempoda yapılan spor hazmı kolaylaştırarak metabolizmayı dengede tutmaya yardımcı oluyor. İftarın hemen arkasından bünyeye yüklenerek ağır tempolu spor yapmak ise sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.

Spor eğitmeni Kerem Ceylan, Ramazan süresince hangi tempo ve süreler  içerisinde spor yapılacağına ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını  yanıtlarken, düzenli sporun büyük faydaları olduğunu, ancak düzenli spor yapan  kişilerin dahi Ramazan ayında oruç tutarken tempolarını iyi ayarlamaları  gerektiğini söyledi.

Oruç sırasında uzun saatler susuz kalındığını anımsatan Ceylan,  Ramazan'ın yaz aylarına rast geldiği bu günlerde vücudun suya olan ihtiyacının  daha da arttığını ifade etti. Böylece spor yapan kişinin daha fazla su içmek  istediğini dile getiren Kerem Ceylan, “Ramazan ayında yapılan sporun temposunun  düşürülmesi ve süresinin mutlaka kısaltılması gerekmektedir” dedi.

Yüksek tempoda çok uzun sürelerle yapılan sporun vücudun çok fazla su  tüketmesine ve bunun beraberinde de bazı rahatsızlıklara yol açabileceğini  anlatan Ceylan, çok yararlı olan sporun düzeyinin ayarlanmasıyla Ramazan ayı  süresince vücudun mevcut formunu korumanın da mümkün olacağını söyledi.

"SPOR, HIZLI HAZMA DA YARDIMCIDIR"

Gün boyunca tutulan oruçtan sonra iftarını yapan kişinin hafif bir sporla  vücuduna büyük faydalar sağlayabileceğine işaret eden Ceylan, “İftardan sonra  hafif spor yapmak hem metabolizmayı dengede tutmaya, hem de yenilen yemeğin hızlı  hazım olmasına olanak sağlar” sözleriyle iftar sonrası yapılacak sporun  yararlarını sıraladı.

İftardan sonra spor yapmak için belirli bir süre beklenmesi gerektiğini  de aktaran Kerem Ceylan, yapılacak olan sporun mutlaka iftardan 1 saat sonraya  ertelenmesi ve acele edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ceylan, Ramazanda sporun rahatlamak ve formu korumak için yapılmasının  önem taşıdığına da işaret ederek, “Kilo vermek amacıyla yapılan spor kişide  metabolik bozukluklara yol açabilir” diye konuştu.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Ağustos 2011Yayınlanma Tarihi:11 Ağustos 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.