Güven ve sadakat şiddeti azaltıyor

“Güven ve Sadakat, Öfke ve Şiddeti Azaltır”

“Güven ve Sadakat, Öfke ve Şiddeti Azaltır”

nevzat_tarhan_konya   nevzat_tarhan_konya3Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çağdaş Aile Derneği ile birlikte düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katıldı. Tarhan ailede güven ve sadakat konusunu anlattı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çağdaş Aile Derneği ile birlikte yürüttüğü “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” kapsamında düzenlenen konferansa katılan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Ailede Güven ve Sadakat” konusuna ilişkin önemli bilgiler verdi.

AİLE KAVRAMI YENİDEN TANIMLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Hazreti Mevlana’nın felsefesine dünyanın ihtiyacı olduğunu mesleki olarak çok yakından gözlemleyen biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Nnevzat_tarhan_konya2evzat Tarhan, Konya’ya gelerek bir nevi motivasyon yakaladıklarını söyledi. Öfke ve şiddetin negatif tanımları olan bir söylem olduğunu, bunları düzeltmek için arka plandaki sebebi bulmak gerektiğini belirten Tarhan, “Aile kavramı da artık dünyada yeniden tanımlanmaya başladı. Aile için sevgi yuvası deniyor ama güven yuvası demek gerekiyor. Ailede güven ve sadakatin üzerinde durmak öfke ve şiddeti azaltacaktır” diye konuştu.nevzat_tarhan_konya4 Toplumun kültürel yapısının ailede karşılıkları olduğunu, ailede anne-baba rolünün, sosyal rolün aile dinamiğini çok fazla etkilediğini vurgulayan Tarhan, ailenin de birey gibi canlı olduğunu, kişiliği bulunduğunu ifade etti.

DİSİPLİN YUMUŞAK VE DEVAMLI OLMALI

Bu çağdaki en önemli şeyin aile içinde kararları birlikte almak ve katılımcılık olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aile içindeki disiplinin önemini de şu sözlerle anlattı: “Aile içinde disiplin kar yağışı gibi olmalı. Kar yağışı yumuşak ve devamlı olursa tutar. Disiplin de öyle. Ayrıca, nasihatlerimizi sözle değil, davranışla yapalım. Sözle değil, davranışla yapılan nasihat kişilik üzerinde etki yapar.”

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:27 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.